İskenderun Okullarda 'obezite ve sağlıklı beslenme' etkinliği

Okullarda 'obezite ve sağlıklı beslenme' etkinliği

Paylaş
Okullarda 'obezite ve sağlıklı beslenme' etkinliği

Okullarda 'obezite ve sağlıklı beslenme' etkinliği

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Sağlıklı Hayat Merkezi'nin okullarda başlattığı 'Obezite ve Sağlıklı Beslenme' etkinliği, Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.
Etkinliğe, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Volkan Yeter ile okul aile birliği, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Projenin ana oyuncularının çocuklardan oluştuğunu belirten Uzman Fizyoterapist Merve Şuay Üçgül, "Ekip olarak hepimiz, sağlıklı geleceğin, sağlıklı çocuklarla olabileceği inancıyla çalışıyoruz. Ne yazık ki ülkemiz Avrupa’nın en hızlı şişmanlayan ülkesi ve şişmanlık kalbimize, damarlarımıza ve organlarımıza zarar veren pek çok hastalığa sebep olabilmekte. Bunu önlemenin en iyi yolu çocukluktan itibaren sağlıklı beslenmek ve yaşam alışkanlıkları edinmektir. Projemizin başarıyla uygulanmasında en önemli rol çocuklarımıza düşmektedir. Çocuklarımız bu projenin liderleridir. Çocuklar sağlıklı besinler tüketerek ailelerine yardımcı olacak, aileler de sağlıksız besinler tükettiğinde onları uyaracak. Bu sebeple gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği hem velilere hem de öğrencilere yönelik düzenleyerek, onlarda sağlıklı yaşam bilincini oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
Çocuk gelişim uzmanı İlknur Atalay çocuklara 'aç tırtıl' hikayesini ve diyetisyen Ecem Gülge de katılımcılara bilgiler vererek, toplumun obezite sorunu ile nasıl mücadele edebileceğini örneklerle açıkladı.

FOTOĞRAF - GÖRÜNTÜLÜ

Haberin Devamı