Yaşam 'Okullarda Osmanlıca öğretilmeli'

'Okullarda Osmanlıca öğretilmeli'

Paylaş
'Okullarda Osmanlıca öğretilmeli'

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Osmanlıcanın okullarda öğretilmesi gerektiğini söyledi

TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin Osmanlıcanın öğrenilmesinin zor ancak zor olan işlerin kalitesinin ve niteliğinin de yüksek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Osmanlıca’ya taraftar olmanın veya olmamanın siyasi bir karar olduğunu ifade eden Kaçalin, şunları kaydetti:

"Bir milletin tarihini silmek ve tarihiyle temasını koparmak’ diye düşünüyorsak tabi ki Osmanlıcanın sevgisizliğini aşılamak ve bunu yaygınlaştırmak isteyen olacaktır bu normal bir şey. Eğer ilmi bir endişe varsa bu yürekler acısı bir durum. Osmanlıca bizim kendimiz yani can damarımız, büyük bir yüzdemiz değil. Osmanlı olmasaydı biz bu topraklarda olamazdık."

Bilim adamı olarak Osmanlıcanın ders olarak eğitiminin verilmesi gerektiğini vurgulayan Kaçalin, bu dilin kıymetinin anlaşılması gerektiğini aktardı.

Osmanlıca’nın öğretilmesinin zaruret olduğunu anlatan Kaçalin "Bir meslektaş olarak konuşuyorum. Okullarda Osmanlıca öğrenilmeli ve öğretilmeli. Batı'da nasıl latince liselerde eski Grekçe gibi öğretiliyorsa Osmanlıcanın bu şekilde öğretilmesi zarurettir. Yoksa Türkçe zaten bitti" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kaçalin, Osmanlıca’nın tamamen unutulması durumunda Türkçenin zarar göreceğini ve Türkçe düşünme kabiliyetini bitireceğini sözlerine ekledi.

AA