Yaşam Okulları için yol kapattılar

Okulları için yol kapattılar

Paylaş
Okulları için yol kapattılar

Kadıköy'de çocuklarının eğitim gördüğü ilköğretim okulunun kendilerine haber verilmeden ortaokula çevrilmek istendiğini iddia eden veliler yol kapattı

Fenerbahçe Nurettin Teksen İlköğretim Okulu’nda eğitim gören bazı öğrencilerin velileri, eylem yapmak için saat 08.30’da okul önünde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Okulun kendilerine haber verilmeden ortaokula dönüştürülmek istendiğini iddia eden veliler, değişimin kademeli olarak gerçekleştirilmesini istediklerini belirterek, slogan atmaya başladı. Ellerinde döviz taşıyan veliler, okulun yanından geçen Fener Kalamış Caddesi’ni de bir süre trafiğe kapadı.

Eylem sırasında, yolun kapatılmasına sinirlenen bazı sürücüler ile veliler arasında tartışmalar yaşandı. Bir sürücü, otomobilini yolu açmaları için eylemcilerin üzerine sürünce kısa süreli gerginlik oldu. Gerginlik, velilerin otomobilin önünü kesmeleri üzerine sürücünün alternatif yola yönlenmesiyle sona erdi.

OYUNCU TEOMAN KUMBARCIBAŞI'DA DESTEK VERDİ

Eyleme destek veren oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı, kamuoyuna seslerini duyurmak için yol kapatma eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, kademeli geçiş yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

Kumbaracıbaşı "Bizim haberimiz olmadan çocuklarımızı başka okula göndermek istiyorlar. Çocuklarımızın gönderildiği okullarda tadilatlar da bitmedi. Çocuklarımızın gideceği bir okul da yok. Bizim isteğimiz, arkadaşlarını, öğretmenlerini, kurmuş oldukları ilişkilerini kaybetmeden buradan mezun olmalarını, bundan sonra geçişi sağlamalarını istiyoruz. Biz sokağa çıkmak istemiyoruz, bu sorunu masalarda çözmek istiyoruz. Bizi sokağa düşüren insanlar bundan utanmalı" dedi.

Veliler, bir saat süren yol kapatma eyleminin ardından, sorunun çözülmemesi halinde önümüzdeki hafta tekrar eylem yapacaklarını söyleyerek eylemlerini sona erdirdiler.

DHA