Gündem Okulun 4'üncü katından atladı

Okulun 4'üncü katından atladı

Paylaş
Okulun 4'üncü katından atladı

İzmir'de Nedret- İlhan Keten İlköğretim Okulu'nda 7'nci sınıf öğrencisi M.K. bugün 4'üncü kattaki tuvalet penceresinden boşluğa atladı

İddiaya göre Müdür Yardımcısı E.Ç., arkadaşı U.S. (12) ile kavga eden M.K'yı (12) tokatladı, okula ailesini çağıracağını söyleyip odasından çıkardı. Odadan çıktıktan sonra 4'üncü kattaki tuvaletin penceresinden atlayan M.K.'nın ayakları, kalça kemiği kırıldı. Tedavi altına alınan oğlunu düştüğü yerde baygın gören baba Gökhan Kapalı, “Çocuklarımızı kime emanet ediyoruz. Ellerinde cop ve biber gazı eksik” diye isyan etti.

Bayraklı İlçesi'ndeki Nedret- İlhan Ketenci İlköğretim Okulu'nda, iddiaya göre bugün saat 11.00-11.30 arasında 7'nci sınıf öğrencisi M.K. teneffüsteyken elindeki silgiyle tahtayı silmeye başladı.

Tahta silinirken çıkan sesler üzerine U.S adlı öğrenci, M.K.'den bunu yapmamasını istedi. Ancak iki sınıf arkadaşı kavga etti. M.K., U.S.'nin boğazına sarıldı, tırnaklarıyla boynunu çizdi.

TOKAT İDDİASI

Bunun üzerine U.S. Müdür Yardımcısı E.Ç'nin 2'nci kattaki odasında giderek M.K'dan şikayetçi oldu. İddiaya göre Müdür Yardımcısı E.Ç. odasına çağırttığı M.K'yı tokatladı, “Ailene haber vereceğim, okula çağıracağım. Şimdi odadan çık, defol” dedi. Odadan çıkan M.K. okulun en üst katı olan 4'üncü kattaki tuvalete girdi.

Okulun arka bahçesine bakan tuvalet penceresinden toprak zemine atladı. Haber verilip okula çağrılan Şirin- Gökhan Kapalı çifti, birkaç dakikada geldikleri okulda oğullarını kanlar içinde yatarken bulurken, öğrencinin intihara mı kalkıştığı, yoksa korkudan mı atladığı açıklık kazanmadı.

ÖĞRENCİLER DERSTEYDİ

Pencereden atlama olayının öğrenciler dersteyken meydana geldiği, ancak bir öğrencinin M.K.'yı pencere kenarına çıktığını görüp, bağırarak durumu duyurmaya çalıştığı öne sürüldü. Ancak tuvalete koşanların yetişemediği M.K'yı bahçede kanlar içinde yatarken buldukları belirtildi.

TOKAT VAR MI YOK MU?

Saat 11.28'de müdür yardımcısı E.Ç'nin cep telefonundan kendisini arayıp hemen okula gelmelerini istediğini belirten baba Gökhan Kapalı, oğluna 3.5 yaşından beri annelik yapan eşi Şirin Kapalı ile birlikte birkaç dakika içinde okula ulaştıklarını söyledi.

Okula geldiklerinde öğrencilerin bağırıp çağırarak arka bahçeye koştuğunu, peşlerinden gittiklerinde M.K.'yı yerde kanlar içinde yerde yatarken bulduklarını belirten baba Kapalı, hemen ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirdiklerin kaydetti. Eşiyle birlikte hastane kapısında gözyaşı döken baba Kapalı, şöyle konuştu:

ÇOCUK ALLAH'A EMANET

“Bu okul yönetimi neresinden tutsan elinde kalıyor. Ellerinde copları ve biber gazları eksik. Böyle okul yönetiyorlar. Çocuk ben geliyorum korkusuyla herhalde atladı. Madem beni çağırdın, çocuğu muhafaza altına al. Her çocuk velisinden korkar. Çocuğu dışarı çıkartmış. Çocuk Allah'a emanet. Çocuk da bu korkuyla, artık orası tam netleşmedi. Kendisi mi atladı, başkası mı o belli değil. Öğrenciyle iletişimleri böyle. Ben çocuğuma fiske vurmuş, bir insan değilim. Çocuğumu bu hale soktular, çocuğumun geleceğini kararttılar. Neden bu çocuğu intihara sürüklediniz? Neden bu şekle soktunuz? İntihar ettiği konusunda şüpheliyiz. Ne olduğunu bilmiyoruz hala. Bunlardan herşeyi bekliyorum.”

Baba Kapalı, müdahale öncesinde acil serviste oğluyla konuştuğunu da ekledi. Kapalı, “Müdür yardımcısı arkadaşının yanında tokat atıp, kovmuş. Bana bunları söyledi” dedi. M.K.'ya 3.5 yıldan bu yana annelik yapan ve acil servis önünde sürekli gözyaşı döken Şirin Kapalı da “Okulun daha bahçesinden girer girmez müdürün arka tarafa koştuğunu gördüm. Ben de arkasından koştum. Ben önce müdürün odasından atladı sandım” dedi.

İFADE VERDİLER

Öte yandan tokat ve kovma olayının yaşandığı iddia edilen odada müdür yardımcısı ve şikayetçi öğrencinin yanısıra okulun fotoğraf işlerini yapan kişinin bulunduğu öne sürüldü. Olayın ardından okul idarecileri Müdür Halil İbrahim Demirel, Müdür Yardımcısı E.Ç. ve fotoğrafçı, Özkanlar Polis Merkezi'nde, tanık öğrenciler de Bayraklı Emniyet Amirliği Çocuk Şubesi'nde ifade verdi.

MÜDÜR: AİLE PROBLEMİ

Okul Müdürü Halil İbrahim Demirel Emniyet Amirliği'nden çıkışta DHA muhabirinin sorularına kısa yanıtlar verdi. Müdür Demirel, “Aile problemlerinden kaynaklanan bir sorunu var çocuğun. Okulla ilgili hiçbir şey yok” dedi.

Tokat atılıp atılmadığı sorusuna ise “Kesinlikle birşey yok” yanıtını verdi. Öte yandan Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker olayla ilgili şöyle konuştu:

“Çok üzüldük, çocuğumuza, ailesine geçmiş olsun diyoruz. Olaydan 5-6 dakika sonra ben, ilçe emniyet müdürümüz oradaydık. Yarım saat içinde de adli ve idari soruşturmaya başlattık. Olayın akabinde çocuğumuzu da hemen ambulansla hastaneye yetişmesini sağladık. Hem adli hem idari geniş çaplı soruşturma başladığı için olay hakkında vereceğimiz bilgiler yanıltıcı olabilir. Biz kendimiz de direkt olarak ilgileneceğiz, en kısa zamanda bunun çözüleceğini düşünüyoruz.

İlk gördüğümüz şey okulda ciddi hatalar, önlemsizlik görmedik. Ama bununla beraber gelişen olayları adli ve idare olarak soruşturacağız. Olaya tam olarak tanık olan yok. Öncesinde camda gören var. Koşmuşlar anlık, saniyelik olay. Tek tesellimiz çocuğumuzun hayati sıkıntısı olmaması, tesellimiz bu. Çok üzüldük.”

Aile okul yöneticilerini suçlayıp, idareciler ailevi sorunlar olduğunu iddia ederken, 12 yaşında canına kıymaya kalkışan M.K'nın ayak bileklerinde parcalı ve açık kırık, kalça kemiğinde kırık, akciğerinde zeldelenme olduğu belirtildi. Açık kırığa müdahale yapıldığı, diğer kırıklar için ameliyat gerekeceği kaydedildi.

Nesrin COŞKUN/ İZMİR, (DHA)

3