Dünya Okyanus ortasında Türk gemisinde saldırı

Okyanus ortasında Türk gemisinde saldırı

Paylaş
Okyanus ortasında Türk gemisinde saldırı

Hint Okyanusu'nda Türk bayraklı İnce Karadeniz adlı gemide makine yağcısı Ergin A. gemidekilere dehşet yaşattı. Ergin A. kaptan Bora Ekşi'yi (42) öldürdü, 4 mürettebatı da yaraladı. Konu hakkında şirketten bir açıklama daha yapıldı.

İnce Karadeniz gemisi Endonezya’nın Semerang limanından yükünü aldıktan sonra okyanusa açılan geminin kaptanı Bora Ekşi, daha önce tartıştığı makine yağcısı Ergin A.’nın bıçaklı saldırısına uğradı. Ergin A. elindeki bıçakla kaptana yönelirken engel olmak isteyen 2 mürettebatı da yaraladı. Kaptanı kamarasının girişinde bıçaklayan saldırgan diğer mürettebatın çabasıyla etkisiz hale getirildi. Kaptan ise gemide hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ergin A. mürettebat tarafından bağlanırken geminin rotasını adli işlemler için Sri Lanka’ya çevirdiği kaydedildi. Kaptan Bora Ekşi’nin evli ve bir erkek çocuğu babası olduğu ifade edildi.

Şirket açıklama yaptı

İnce Denizcilik’ten olayla ilgili yapılan açıklamada, "20.12.2019 tarihi sabah saatlerinde Hint Okyanusu’nda seyir halinde bulunan şirketimize ait M/V İnce Karadeniz isimli gemimizde vuku bulan elim hadise sonucu bir personelimiz vefat etmiş ve iki personelimiz yaralanmıştır.

Türk konsolosluğuna ve yasal mercilere gerekli bildirimlerin tamamı yapılmıştır. Şu an itibariye Hint Sahil Güvenlik duruma müdahale etmiş, yaralılara ilk müdahale yapılmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi yoktur" ifadeleri kullanıldı.

İnce Denizcilik'ten yapılan yeni açıklamada, "Merhum kaptanımızın ailesi tarifsiz bir acı içinde olduklarını, bir an önce kaptanımızın cenazesinin yurda gelmesini ve zanlının adli makamlara teslimini istediklerini belirtmişler" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamanın devamında: "Vuku bulan elim olay bildirildiği andan itibaren Ankara Arama Kurtarma ve Hindistan Sahil Güvenliği ile temasa geçilerek, öncelikli olarak yaralılara müdahale edilmesi ve gerekirse tahliyeleri için talepte bulunulmuştur. Hindistan Sahil Güvenlik ekipleri gemiye çıkarak, sağlık kontrollerini tamamlamış ve tahliyeye gerek duymamıştır. Adli işlemler ve ileri sağlık tetkiklerinin devamı için en yakın uygun liman araştırılmıştır; ülkelerin hukuki ve liman kısıtlamaları nedeniyle, tüm ilgili tarafların ortak kararı neticesinde Srilanka’nın Kolombo limanına gitmesine karar verilmiştir. Şu an gemide Hindistan Kurtarma ekipleri tarafından tavsiye edilen şekilde tutuklu bulunan şahsın neden olduğu bu elim olayın başlama nedeni sosyal medyada anlatıldığı gibi 10 Kasım anma törenleriyle ilgili değildir. Ailevi ve maddi sıkıntıları olduğu düşünülen personele, merhum gemi Kaptanımız tarafından gemide bulunulan süre içerisinde sürekli destek olunmuş, topluma kazandırılmaya çalışılmıştır. Gelişme gösterdikçe gemide kalmasına ve kontratını tamamlanmasına gemi-şirket görüşmesi sonucu karar verilmiştir.

Haberin Devamı

"4 personeli yaraladı"

Geminin açık deniz seyri başladığı tarihten bir süre sonra olumsuz hareketleri tekrar nüksetmiş ve merhum kaptanımız Tele-sağlık hizmetine danışma gereği duymuş ve medikal geçmişini tele-sağlık tavsiyesi üzerine ailesinden öğrenmek için şirket ile görüşmüştür. Şirketimiz sağlıklı/doğru bilgi verebilmek için şahsın ailesiyle irtibata geçmiş olup medikal geçmişi / düzenli kullandığı ilaçlar sorulmuş ve ardından gemiye bilgi verilmiştir. Aynı gün akşamı da yağcı Ergin A.’nın kendisini iyi hissetmesi ve destek olması için merhum gemi kaptanımız tarafından ailesi aranarak konuşturulmuş ve şahsın kendini daha iyi hissettiğini bildirmesi üzerine, telefon görüşmelerini tekrarlama kararı alınmıştır. 20.12.2019 tarihinde sabah saatlerinde, Kaptan kamarasından ses gelmesi ve kapının kilitli olması üzerine, sesi duyan personel, diğer çalışanlara haber vermiş, bu sırada kaptan kamarasından çıkan Yağcı Ergin A., olaya müdahale etmek isteyen diğer personele saldırmaya başlamış ve 4 personelimiz daha yaralanmıştır. Etkisiz hale getirilen Yağcı Ergin A., başka bir personele ya da kendisine zarar vermemesi ve adli makamlara teslim edilene kadar başka bir adli suçun işlenmemesi amacıyla başında sürekli nöbetçi bulundurularak kamarada kilit altına alınmıştır" denildi.

Haberin Devamı

DHA