Spor Old Trafford 100 yaşında

Old Trafford 100 yaşında

Paylaş
Old Trafford 100 yaşında

Manchester United'ın futbol mabedi Old Trafford 100 yaşına girdi

Dünyanın en köklü futbol takımlarından Manchester United, birçok sevince ve üzüntüye sahne olan stadyumunun 100. yılını bugün düzenlenen törenle kutladı.

Futbol takımının teknik direktörü Alex Ferguson, stadyumdaki törende yaptığı konuşmada, Old Trafford’un dünyanın en güzel stadyumlarından biri olduğunu, dünyanın dört bir yanından bu stadyumu görmeye gelenler olduğunu söyledi.

"HERKES OLD TRAFFORD' ÖZENİYOR"

"Herkes Old Trafford’a özeniyor" diyen Ferguson, stadyumun, maç olmadığı günlerde dahi ziyaretçi akınına uğradığını ifade etti.

İLK MAÇ LİVERPOOL İLE

Kulübün kuruluşundan sonraki ilk yıllarda iki farklı stadyumda maç yapan Manchester United, Old Trafford’un açılışında, 19 Şubat 1910’da Liverpool’a karşı oynadı ve bu maçtan 4-3 yenik ayrıldı.

Son 20 yılda birçok kez elden geçirilen ve görünümü değiştirilen Old Trafford’dan, Manchester United maçlarının yanısıra İngiltere milli takımının mücadelelerinde de faydalanıldı.

Birçok kupa finaline evsahipliği yapan Old Trafford, 2003’de, Milan ile Juventus arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final mücadelesi için de kullanılmıştı.

Haberin Devamı