Bilim - Teknoloji Olduğu gibi kopyaladılar!
Paylaş
Olduğu gibi kopyaladılar!

Eski Google çalışanlarının kurdukları şirkette ürettikleri tablet, size de biraz "tanıdık" gelebilir

Üç eski Google çalışanı, Google'dan ayrıldıktan sonra kurdukları teknoloji şirketinde ürettikleri yeni tabletle şaşkınlık yarattılar.

Jide isimli firmadan çıkan Android tabanlı Ultra Tablet'in en ilginç özelliği ise neredeyse tıpatıp Surface Pro 3'e benzemesi. Üstelik sadece dış görünüş olarak değil, işletim sisteminin arayüzü de Windows 8 sistemine benzeyecek şekilde konfigüre edilmiş.

Kullanıcılar tableti açtıklarında bir Android tablet değil de Surface Pro 3'ün Windows 8 işletim sistemiyle karşılaşmış gibi hissediyorlar. Windows 8'in kutulu tasarımı sadece ara yüzde değil, uygulamaların ve klasörlerin yerleşiminde de kendini belli ediyor. Jide bu yeni "işletim sistemini" Remix OS olarak adlandırıyor. Aslında Remix OS, Android'in farklı konfigüre edilmiş bir versiyonu.

Cihazın dış görünümü de Surface Pro 3'ü çok andırıyor. Onun gibi çıkarılabilir bir klavyeye sahip olan cihazın SD kart girişi de aynı Surface Pro 3'de olduğu gibi tabletin ayaklarının arkasına saklanmış bulunuyor. Elbette klavyenin materyalinin de aynı olduğunu söylemek lazım.

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...


Nvidia Tegra ve fazlası...

Cihazın ekranı 11.6 inç IPS. Surface Pro 3'ün ekranı ise 12 inç boyutunda. Fark, yok denecek kadar az. Jide, Microsfot'un iddiasını da yeniliyor; Ultra Tablet'in, hem tablet hem de laptop taşımaya son vereceğini vurguluyor.

Microsoft'un Surface platformu gibi klavye aparatıyla sunulan Remix Ultra, Android 4.4'ü temel alan Remix OS isminde bir işletim sistemiyle çalışıyor. Remix Ultra'nın Andrıod 5.0'a güncellenebileceği bilgisi de mevcut. Nvidia Tegra işlemciyi kullanan Remix Ultra, ayrıca 2 GB RAM, ön kameranın yanı sıra 5 megapiksel arka kamera ve Full HD ekran çözünürlüğüne de sahip. Bu yılın ikinci çeyreğinde ABD ve İngiltere'de satışa sunulması beklenen Remix Ultra'nın 16 GB'lık modeli 349 dolar, 64 GB'lık modeli ise 449 dolar olarak etiketlenecek. Ayrıca tabletin kırmızı ve gümüş gibi farklı renk seçeneklerine sahip olacağını da söyleyelim.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi Windows 8.1'li tabletler!

Kaynak: CHIP Online