Türkiye (Son Dakika) Öldükten sonra hayali gerçek oldu

Öldükten sonra hayali gerçek oldu

Paylaş
Öldükten sonra hayali gerçek oldu

Besteleyip söylediği 'Gitme' şarkısı ile internette tıklanma rekoru kıran Halil Erten'in albüm hayali, öldükten 1 yıl sonra gerçek oldu

Denizli'de, besteleyip, söylediği ’Gitme’ şarkısı internette tıklanma rekorları kıran, geçen yıl Eylül ayında albüm parası biriktirmek için çalıştığı fabrikada patronunun otomobilini yıkarken elektrik akımına kapılarak 26 yaşında yaşamını yitiren Halil Erten’in hayalini, arkadaşları gerçekleştirdi. Arkadaşlarının çabasıyla bir müzik şirketi tarafından çıkarılan ’Hayaller Odası’ adlı albümün ilk klibi de ’Gitme’ adlı şarkıya çekildi.

Haberin Devamı

'HAYALLER ODASI'

Denizli’de dar gelirli bir ailenin çocuğu olan müzik sevdalısı Halil Erten, 1999 yılında arkadaşlarıyla Grup Nara’yı kurdu. Karşıyaka Mahallesi’ndeki ailesiyle birlikte oturduğu eve yakın kiraladıkları tek odalı evi, müzik çalışmaları için kullanan Halil Erten, buraya ’Hayaller Odası’ adını verdi. Bu süreçte ayrıldığı kız arkadaşı için yazıp söylediği, ’Gitme’ adlı şarkı, sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırdı.

Sözü ve müziği kendisine ait olan ’Gitme’ şarkısıyla biranda sanal alemde adeta patlama yapan Halil Erten, ekonomik zorluklar nedeniyle bir tekstil fabrikasında çalışmaya başladı. Tek hayali albüm çıkarmak olan ve para bitirmeye çalışan Erten, 7 Eylül 2011 tarihinde çalıştığı fabrikada patronunun otomobilini yıkarken, elektrik akımına kapılarak can verdi.

Haberin Devamı

Halil’in hayatını kaybetmesiyle büyük üzüntü yaşayan arkadaşları, acılarını içlerine gömüp, onun hayalini gerçekleştirdi ve bir yıl sonra albümünün çıkmasını sağladı.

İLK KLİP ’GİTME’ İÇİN ÇEKİLDİ

Sekiz Müzik Yapım şirketi tarafından çıkarılan albümün ’Hayaller Odası’ adlı albümün ilk klibi de ’Gitme’ adlı şarkıya çekildi. Halil Erten’in sevdiği kızın ardından yazdığı şarkıya çekilen klip için Denizli’deki mekanlar kullanıldı. Delikliçınar’da bulunan ve geçen aylarda yanan sinemada çekilen klip, izleyenler tarafından beğenildi. Klibin birçok sahnesinde Halil Erten’in fotoğrafı kullanılırken, yakınları ve arkadaşları duygusal anlar yaşadı. Klibi sosyal paylaşım sitelerinde izleyenler bir yandan şarkıyı çok beğendiklerini ifade ederken, bir yandan da genç yaşta hayatını kaybeden Halil Erten için üzüntülerini dile getirdi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8329","8329","201212","8329-7.jpg");

’HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK HALİLİM’

Halil Erten’in Grup Nara’yı beraber kurduğu arkadaşı Zekeriya Karataş, albümün yakın zamanda piyasaya çıkacağını belirterek, "Şu anda ’Gitme’ parçasının klibi hazırlandı ve içinde 5 şarkı olan albümümüz de yakın zamanda piyasada olacak. Halil’in hayali olan albümü yeni solistimiz ve ekibimizle çıkardık. Ben inanıyorum ki Halil şu anda bizi duyuyor ve görüyor. Halil’e, ’Hayallerini gerçekleştirdik Halilim’ demek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

DHA