Gündem Öldürmeden önce alacağı cezayı araştırmış

Öldürmeden önce alacağı cezayı araştırmış

Paylaş
Öldürmeden önce alacağı cezayı araştırmış

Van'da öğretmenlik yaparken rapor alarak Konya'daki ailesinin yanına gelen Gülşah Aktürk'ü, geçen yıl aralık ayında tabancayla başından vurarak öldüren Hakan Başar'ın cinayetten önce alacağı cezayı araştırdığı tespit edildi

Van Namık Kemal İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk, uzman çavuşluktan ayrılıp Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapan Hakan Başar ile yaklaşık 1 yıl arkadaşlık yaptıktan sonra geçen yıl ayrıldı. İddiaya göre Başar da yeniden birlikte olmak için Aktürk’ü tehdit etti. Aktürk’e yönelik ölümle tehdit eylemleri nedeniyle Van Aile Mahkemesi tarafından ’tedbir kararı’ alındı.

Haberin Devamı

PEŞİNİ BIRAKMAYIP, ÖLDÜRDÜ

Aktürk, sağlık raporu alıp geçen yıl aralık ayında Konya’daki ailesinin yanına geldi. Gülşah öğretmenin peşini bırakmayan Hakan Başar da işyerinden izin alıp önce Ankara’ya gelip, otomobil kiraladı. 6 Aralık günü Konya’ya gelen Başar, cep telefonu ile Aktürk’e mesaj yazıp hesabına para yatıracağını söyledi. Çift mesajlaştıktan sonra Aktürk, parayı çekmek için evden ayrıldı. Aktürk, merkez Selçuklu İlçesi Şeyhşamil Mahallesi Türkü Sokak’ta evlerinin yakınında para çekmek için ATM’ye giderken Başar ile karşılaştı.

Otomobille yanına yaklaşan Başar, araca binmesini söyleyen Aktürk’e yeniden birlikte olma tekliflinde bulundu. Gülşah Aktürk de araca binmeden eğilerek olumsuz yanıt vermesi üzerine Başar, tabancayla ateş açtı. Sağ omuzundan yaralanan Aktürk, kanlar içinde yere yığılırken, "Beni kurtarın" diye bağırıp yardım istedi. Bunun üzerine Başar ikinci kez tabancasını ateşleyerek Aktürk’ü başından vurdu. Gülşah öğretmen ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Başar da kısa sürede yakalanıp tutuklandı.

Haberin Devamı

KADIN CİNAYETLERİ VE CEZALARINI ARAŞTIRMIŞ

Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’tasarlayarak adam öldürme’ ve ‘ruhsatsız silah kullanma’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Başar’ın, Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması kapsamında adli bilişim uzmanları tarafından bilgisayarında yapılan incelemede, Gülşah öğretmeni öldürmeden önce, cinayet işlediği takdirde alacağı hapis cezalarını araştırdığı ortaya çıktı.

Başar’ın ayrıca yeni ve ikinci el silah fiyatlarını, intihar yöntemlerini, ’cep telefonu üzerinden kimin nerede olduğunu öğrenme’, bir günde kaç kişinin doğup öldüğü, cinayete kurban giden kişiye ne ad verildiği, aşk için ölen insanlar, kadın cinayetleri, gibi konuları internette araştırdığı belirtildi.

DHA