Gündem Öldürülen teröristin üzerinden termal kamera çıktı

Öldürülen teröristin üzerinden termal kamera çıktı

Paylaş
Öldürülen teröristin üzerinden termal kamera çıktı

Muş'un Şenyayla kırsalında düzenlenen operasyon sonucunda kadın terörist ölü olarak ele geçirilirken, teröristin üzerinden çöl kamuflajlı termal kamera çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Muş Şenyayla kırsalında düzenlenen operasyon hakkında bilgilendirme yapıldı. 04 Temmuz'da 8'inci Kolordu Komutanlığı sorumluluğunda Muş Şenyayla kırsalında yürütülen taarruz helikopterleriyle destekli operasyon sonucunda, yapılan arazi arama tarama faaliyetlerinde bir kadın terörist ölü olarak ele geçirildi. Terör örgütünün sözde orta saha sorumlusu olan bir teröristin de ağır yaralandığı telsiz görüşmelerinden öğrenildiği belirtildi.



Ölü ele geçirilen kadın teröristin üzerinde bir adet çöl kamuflajlı termal kamera ile çok sayıda örgütsel doküman bulundu. Ayrıca 03 Temmuz'da terör örgütünün sözde cephe birimi yönetimi tarafından oluşturulan depo listesinde, 23 adet gece görüş dürbünü ile 7 adet termal kameranın listelendiği tespit edildi.

Elde edilen bilgiler kapsamında bölücü terör örgütünün dış kaynaklardan silah, teçhizat ve mühimmat elde etmeye devam ettiği; özellikle bu operasyonda ele geçirilen termal kameralar ile terör örgütü elemanlarının gece eylem gerçekleştirebilme kabiliyetini de artırdığının anlaşıldığı belirtildi.