Ödemiş Olimpiyatlarda çektiği fotoğrafları memleketi Ödemiş'te sergiledi

Olimpiyatlarda çektiği fotoğrafları memleketi Ödemiş'te sergiledi

Paylaş
Olimpiyatlarda çektiği fotoğrafları memleketi Ödemiş'te sergiledi

Olimpiyatlarda çektiği fotoğrafları memleketi Ödemiş'te sergiledi

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Vedat Açıkalın (77), 'Olimpiyat Sporları' adı altında fotoğraf sergisi açtı. Sergide Açıkalın, 58 fotoğrafa yer verdi.

Uzun yıllar Avustralya'nın Sidney şehrinde yaşayan emekli İngilizce öğretmeni Vedat Açıkalın, bir süre önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Aynı zamanda gazeteci olan Açıkalın, Avustralya'dayken olimpiyatlarda çektiği fotoğrafları memleketi olan İzmir'in Ödemiş ilçesinde sergiledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Binası'ndaki sergide, Açıkalın'ın olimpiyat sporları ile ilgili 58 fotoğrafı beğeniye sunuldu. Serginin açılışı, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, fotoğraf sanatçısı Vedat Açıkalın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Cumhur Şener, CHP Ödemiş ilçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla yapıldı.

Serginin açılışında konuşan Vedat Açıkalın, "1973 yılında Avusturalya'nın Sidney şehrine yerleştim. Burada dört arkadaşımla birlikte Anadolu Gazetesi'ni çıkardık. Türkiye'de de daha önce çeşitli gazete ve dergilerin muhabirliğini yaptım. Fotoğrafçılığı burada en iyi şekilde öğrendim. Ama içimde bir duygu vardı. Lise yıllarımda atletizme merak sararak, maratonlarda yarışıyordum. Bu nedenle olimpiyat sporlarına karşı büyük ilgim vardı. Avusturalya'da dünya şampiyonları ile röportajlar yaptım. Yani bu iş bende olimpiyat fotoğrafçılığına karşı büyük merak uyandırdı ve olimpiyat fotoğrafları çekmeye başladım. Bu sergiyi daha önce 2004 Atina Olimpiyatları sırasında İstanbul AK Merkez'de, 2006 yılında İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nde üniversite olimpiyatları sırasında çektiğim fotoğraflarla birlikte sergiledim. Dış ülkelerde yapılan dünya, Avrupa olimpiyatlarında şampiyonluk fotoğraflarını çektim. Bu yıl Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919'un 100. yıl dönümü olması nedeniyle sergimi spor konusuna ayırdım" dedi.

Açıkalın, daha sonra sergiye katılanlara fotoğrafları hakkında bilgi verdi. Sergi, 20 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı