Yemek Olio Nuovo tadım günleri başlıyor

Olio Nuovo tadım günleri başlıyor

Paylaş
Olio Nuovo tadım günleri başlıyor

2016 yılında Emmanuelle Dechelette tarafından Paris, Fransa’da başlatılan Olio Nuovo etkinlikleri bu sene 17-21 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Kusursuz zeytinyağının tanıtımı önce ünlü restoranlarda ve daha sonra da Paris’in farklı noktalarında bulunan fırınlarda ücretsiz tadım ile gerçekleşecektir. Bu organizasyon CULTURE OLIVE Derneği tarafından en iyi zeytinyağlarını tanıtmak isteyenler için düzenlenmiştir.
http://culture-olive.org

Üreticiler gönderdikleri numuneleri, analizleriyle beraber 31 Aralık tarihine kadar derneğe ulaştırır ve yine dernek üyeleri tarafından hangi zeytinyağların seçileceğine karar verilir.

Şefler:

Şeflere yaptırılan kör tadım ile seçtikleri zeytinyağlardan ilham alarak oluşturacakları yeni tariflerini 17-21 Ocak tarihlerinde misafirlere sunacaktır. Tadımı yapılan zeytinyağlar içinden OLIVURLA Organik Natürel Sızma Zeytinyağı da aşağıda ismi yazan iki ünlü şef tarafından seçilmiş ve bu etkinlik süresince restoranlarında yemek sanatlarına eşlik etmek üzere Paris’e davet edilmiştir
www.olio-nuovo-day.com/parcours

1- Alan GEAAM is the owner AG les HALLES located in the very center of Paris (and 2 more restaurants).
http://ag-restaurant.fr/les-halles/

2- Sylvain Sendra from the restaurant Itinéraires, 1 Michelin Star.

Tadımlar:

Paris’in merkezinde ve farklı noktalarda bulunan fırınlarda randevu sistemi ile yapılacak zeytinyağ tadımları ECOLE SUPERIEURE DU PARFUM http://www.ecole-parfum.com öğrencileri tarafından organize edilmiştir. 5 gün boyunca devam edecek bu etkinlik, zeytinyağı tadımının ağızda başlayıp burunda bitmesinden dolayı koku eğitimi ve öğrencileri ile ilişiklendirilmiştir.

OLIO NUOVO DAYS - OLIVURLA’nın da yer aldığı harita ve afişler, 8000 fırın ve bazı seçkin restorantlarda bulunmaktadır.



Haberin Devamı