Türkiye (Son Dakika) Ölmeden önce ‘kıskançlık’ demiş

Ölmeden önce ‘kıskançlık’ demiş

Paylaş
Ölmeden önce ‘kıskançlık’ demiş

Kız arkadaşının “Tecavüz etti” iddiasıyla tutuklanan Ata T.’nin “Bir kızla mesajlaşınca kıskandı. Suçlamayı reddediyorum” dediği ortaya çıktı. Hapiste ölü bulunan gencin ailesi, gerçeğin ortaya çıkmasını istiyor

İstanbul'da kız arkadaşı E.M.'nin (23) "Bana ilaç içirdi; tecavüz etti" iddiaları sonrası tutuklanan ve cezaevinde asılı halde bulunan Ata T.'nin ölmeden önce polislere verdiği ifade ortaya çıktı. Babası profesör, annesi doktor olan Ata T. ifadesinde "Bir yıldır beraberiz. Olay günü çok alkol almıştım. Ayrıca bir takım ilaçları kullandığım için yaşananları tam olarak hatırlamıyorum. Sadece hatırladığım kadarıyla alkol aldıktan sonra Ece isimli bir arkadaşımla mesajlaşmaya başladım. Bu nedenle kıskançlık yaşadı. Aramızda tartışma çıktı. Konunun uzamaması için evden dışarıya çıktım. Sonra eve geri döndüm. Tecavüz suçlamasını kabul etmiyorum" dedi.

AİLE ŞÜPHELİ!


Tüm yaşananların ardından Ata T.'nin ailesi ise hukuki mücadele başlattı. Aile, intihara şüpheli bakıyor ve Ata T.'nin ölümünün araştırılmasını istiyor. Cezaevlerinin riskleri önleme kurallarının yerine getirilmediğini düşünen aile "Tek başına bu işi yapabileceği konusunda şüphelerimiz var. İntihar olayına makul şüphe olarak bakıyoruz. Ailesi olarak intihar olayının araştırılması adına şikâyetçi ve davacı olduk. Cezaevi koşullarına göre gözetim altında gerekli denetimlerin yapılması ve önlemlerin alınması gerekirdi. Adli tabip raporunu bekleyeceğiz" dedi.

AİLE RAPORU BEKLİYOR


Ailenin beklediği bir diğer şey ise E.M.'nin adli muayene raporu. Eğer tecavüz iddiasının somut delillere dayalı olmadığı ortaya çıkarsa; aile karşı taraftan şikâyetçi olacak. Ailenin gerekçesi şöyle: Bir senedir aynı evde yaşıyorlar. Tecavüz iddiasının sahibi kişi iddialarını ispat etmek zorunda. Biz hukukun üstünlüğüne saygılı insanlarız. Hukuki sürecin takipçisi olacağız. Tecavüz iddiası ile ilgili iddia sahibinin raporunu bekleyeceğiz. Tecavüz olayının somut delillere dayalı olmadığı ortaya çıkarsa şikâyetçi olacağız. Tüm yaşananlarda ihmal ve kusur varsa sorumluların da ortaya çıkartılmasını istiyoruz.

EMNİYET'TE DE İNTİHARA KALKIŞTI


Sabah'ın haberine göre süreç, üniversite öğrencisi E.M.'nin (23) 1 Ekim'de İstanbul'da polise başvurmasıyla başlamıştı. E.M., erkek arkadaşı Ata T.'nin (25) kendisini evinde zorla alıkoyduğunu ve ilaç içirerek dört kez tecavüz ettiğini iddia etmişti. Polis, Ata T.'nin Şişli'deki evine gitti. Ata T. kendisini jiletle yaraladı. Tedavi gördü ve gözaltına alındı. Parmak izi tespiti esnasında İstanbul Emniyeti'nde camdan atlayarak intihara kalkıştı. İntiharı polisler önledi. Tutuklanan Ata T. o gece Metris Cezaevi'nde asılı halde bulundu. Ata T.'nin ayakkabı bağcığı ile kendisini astığı iddia edildi. İntiharla ilgili soruşturma açıldı.

Haberin Devamı