Türkiye (Son Dakika) Olta kancası gözüne saplandı

Olta kancası gözüne saplandı

Paylaş
Olta kancası gözüne saplandı

Kocaeli'de 12 yaşındaki bir çocuğun, balık tutmak isteyen arkadaşını izlerken gözüne giren olta kancası, yapılan ameliyatla çıkartıldı

Kocaeli’de 12 yaşındaki bir çocuğun, balık tutmak isteyen arkadaşını izlerken gözüne giren olta kancası, yapılan ameliyatla çıkartıldı.

Haberin Devamı

Yalova’da bir tersanede çalışan Ahmet ve Elhan Özemir’in 3 çocuğundan biri olan 7 sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Mehmet Özdemir, Karamürsel sahilinde balık tutmak isteyen arkadaşını izlediği sırada, "çarpma olta" olarak bilinen yaklaşık 5 santimetrelik 3’lü kanca, sol gözüne saplandı.

Çevredekilerin yardımıyla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Özdemir, burada ameliyata alınarak gözündeki kanca çıkartıldı. Yapılan ameliyatın ardından hastanedeki tedavisi devam eden Özdemir, arkadaşıyla balık tutmak için gittikleri Karamürsel sahilinde oltasının kopması sonucu arkadaşını izlemeye başladığını söyledi.

Özdemir, arkadaşının kendisinden biraz daha kalmasını istediğini anlatarak, "arkadaşım bana ’sana balık tutacağım bekle’ dedi. Bende kaldım. Yakında duruyordum. Arkadaşım, oltasını hızla çekti ve gözüme geldi. Ben de panik yaptım. Gözüme giren oltayı çekmeye çalıştım. Çıkmayınca oradaki ağabeylerden yardım istedim. Beni hastaneye getirdiler. Ameliyat oldum. Şimdilik bulanık görüyorum ama İnşallah iyileşeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Özdemir, sahilde gezenlere bir mesajının olduğunu söyleyerek, "Balık tutanları yakından izlemesinler. Uzakta dursunlar" şeklinde uyarıda bulundu.

-"Görme şansı olabilir"

Mehmet Özdemir’in ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Berna Özkan da Özdemir’in gözünün, hastaneye geldiğinde çok kötü göründüğünü belirterek, kapalı olan göz kapaklarını açtıklarında kancanın gözüne girdiğini fark ettiklerini kaydetti.

Kancanın nereye kadar ilerlediğini ilk olarak bilemediklerini dile getiren Özkan, şunları söyledi:

"Bizim gördüğümüz, sadece korneasını delip geçtiği şeklindeydi. Kancayı gözünden çıkardıktan sonra, kancanın, korneayı da geçerek arkadaki lens ve retinayı da parçaladığını gördük. Hemen ameliyata aldık. Parçalanan korneasını tamir ettik. Parçalanan lensini gözünden çıkardık, retinada bulunan yırtıkları tamir ettik. Gözünün içerisindeki yırtıkların yapışması ve stabil kalması için silikon yağı verdik. Lazerledik ve o şekilde ameliyatı bitirdik."
Özkan, ameliyattan sonra Özdemir’in görme kapasitesinin onda bire çıktığını ifade ederek, "Gözünde mercek olmaması ve korneasında yırtık bulunmasına rağmen bu bizim için iyiye işaret" dedi.

Haberin Devamı

İleride ne olacağını tam olarak bilmediklerini belirten Özkan, Özdemir’in retinasının yeniden yerinden kalkabileceği ve tekrar ameliyat edilmesinin gerekebileceğini ifade etti.

Özkan, her şey yolunda giderse 2-3 ay sonra silikonu alıp parçalanmış merceğin yerine yapay bir mercek yerleştirmeyi düşündüklerini anlatarak, "Her şey iyi giderse, görme şansı olabilir diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Metin Girgin - AA