Türkiye (Son Dakika) Ölüm Merve'yi havuzda yakaladı

Ölüm Merve'yi havuzda yakaladı

Paylaş
Ölüm Merve'yi havuzda yakaladı

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, fenalaşıp, belediyenin yüzme havuzuna düşen 14 yaşındaki Merve Şengül, yaşamını yitirdi. Şengül'ün beyin kanaması veya kalp krizi mi geçirdiği, yapılacak otopsi sonucu belirlenecek

Ailesi Torbalı’ya bağlı Ahmetli Köyü’nde yaşayan 80. Yıl Ortaokulu’ndan bu yıl mezun olan Merve Şengül, dün saat 12.00 sıralarında belediyenin Muratbey Mahallesi, Doğan Bursalıoğlu Caddesi’ndeki Aquapolis Yüzme Havuzu’na gitti. Serinlemek için havuza girmeye hazırlanan Merve, birden fenalaşıp, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında havuza düştü. Cankurtaranlar tarafından havuzdan çıkartılan Merve’ye ilk müdahale olay yerinde 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı. Sağlık ekiplerinin uzun süre yaşama döndürmeye çalıştıkları Merve, daha sonra ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Merve’nin hastaneye getirildiğinde yaşamını yitirdiği belirlendi.

İki gün önce doğum gününü kutladığı öğrenilen Merve Şengül’ün ölümü annesi Münevver ve babası Erkan Şengül ile yakınlarını yasa boğdu.

Merve Şengül’ün ailesi, kızlarının suda boğularak öldüğünü iddia ederken, belediye yetkilileri ise kızın hareketsiz şekilde suya düştüğünü bu nedene kalp krizi veya beyin kanaması geçirmiş olabileceğini belirtti. Şengül’ün cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Otopsinin arından Şengül’ün yakınları tarafından alınan cenazesi bugün öğlen Ahmetli Köyü’nde, kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenazeye katılan Belediye Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya, Merve’nin ölümünden duyduğu üzüntüye dile getirip, "Havuzda 7 cankurtaran görevli. Bu nedenle boğulması söz konusu olamaz. Otopsi raporunu bekliyoruz. Çok üzücü bir olay, Allah yakınlarına sabır versin. Belediye olarak bu olayı araştıracağız" dedi. Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Ulupınar da kesin ölüm nedeni için otopsi raporunu sonucunu bekleyeceklerini söyledi.

Gökhan YALKALK - Yaşar CEYLAN/TORBALI (İzmir), (DHA)

Haberin Devamı