Gündem Ölüm riskimiz 100 kat artacak

Ölüm riskimiz 100 kat artacak

Paylaş
Ölüm riskimiz 100 kat artacak

Uzmanlar, duble yollardaki alt yapı sorunlarına rağmen hızın 20 kilometre daha artırılmasının kaza ve ölümleri 100 kat daha artıracağına dikkat çekiyor

Uzmanlar ‘cinayet’ dedi

Haberin Devamı

TBMM’de kabul edilen yeni yasayla duble yollarda 90 kilometre olan hız sınırı 110 kilometreye çıkarılmıştı. Trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin öldüğünü hatırlatan bilim adamları yasaya ‘Bu bir cinayet’ diyerek tepki gösterdi.

Uzmanlar, duble yollardaki alt yapı sorunlarına rağmen hızın 20 kilometre daha artırılmasının kaza ve ölümleri 100 kat daha artıracağına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar “Nüfusumuz çok fazla ya onu azaltmaya çalışıyorlar” diye tepki gösterdi.

‘Ölüme davetiye çıkarıyor’

İTÜ İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Ergün “Alt yapı yetersizken hızı artırmak ölüme davetiye çıkarmak demek. Hız sınırını 110 kilometre yaparsanız o yolu, kağıt üstünde otoyol yapmış oluyorsunuz. Ama yol, otoyol standardında değil. Ölümler 5 kat artacak” diye uyardı.

Haberin Devamı

İTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu ise “110 kilometre hızla giden bir aracın enerjisi 90 kilometre hızla giden araçtan 100 kat fazladır. Duble yolda bir mıcır tanesi, 110 kilometre hızla giden aracın takla atmasına neden olur” diye konuştu