Dünya Ölüm yağmadan bunlar yağdı

Ölüm yağmadan bunlar yağdı

Paylaş
Ölüm yağmadan bunlar yağdı

Mısır'ın önerdiği ateşkes teklifinin Hamas tarafından reddedilmesinin ardından saldırılarına tekrar başlayan İsrail, bu sabahki bombardıman öncesinde Gazze halkına havadan bildiri dağıtarak 'Evlerinizi terk edin' uyarısı yaptı. Korku içindeki Filistinliler çoluk çocuk yollara düşüp canını kurtarmaya çalıştı

POSTA.COM.TR

Bu sabahki hava operasyonu başlamadan önce savaş uçaklarından atılan Arapça bildiride, Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere, 'Biz Hamas üyelerine ait hedefleri bombalarken kendinize bir şey olmasını istemiyorsanız evlerinizi terk edin' uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer19400","19400","201407","19400-161461.jpg","1", "0","Ölüm yağmadan bunlar yağdı");

Bildiride şu ifadeler kullanıldı:


"Bu bölgelerden İsrail Devleti'ne roket atılmaktadır. Kendi güvenliğiniz için çarşamba sabahı 08.00'e kadar evlerinizi terk edin ve Gazze Şehri'ne gidin. İsrail Savunma Kuvvetleri size ve ailenize zarar vermek istemiyor. Canınızı korumak için bölgeyi boşaltın. Sonraki bir duyuruya kadar da geri dönmeyin. Bu uyarıya aldırış etmeyenler kendisinin ve ailesinin hayatını tehlikeye atmış olacaktır."


Bombalardan önce havadan bu bildirilerin atıldığı bölgelerde yaşayan Filistinliler, korku içinde evlerini terk edip yollara düştü

NASIL BAŞLAMIŞTI?

Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz’da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz’da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze’ye operasyon
başlattığını duyurmuştu.

HAMAS REDDEDİNCE SALDIRI YENİDEN BAŞLADI


Önceki gün Mısır, iki tarafa bir ateşkes önerisi sunmuştu. İsrail bu teklifi kabul ettiğini duyururken, Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas ise reddetiğini açıklamıştı. İsrail, Hamas'ın bu kararının ardından Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürdü.

ÖLÜ SAYISI 204

Son can kayıplarıyla birlikte İsrail saldırılarının 9'uncu gününde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 204'e yükseldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik operasyonların yoğunlaşacağını belirtti.

HAMAS SİYASİ BÜRO ÜYESİNİN EVİ HEDEF ALINDI


İsrail bu sabah Hamas'ın siyasi büro üyesi Mahmud Zahar'ın Gazze'deki evini hedef aldı. Mahmud Zahar'ın saldırı sırasında evde olmadığı belirtildi. İsrail bu sabah düzenlediği saldırılarda da 3 Filistinliyi öldürdü.