Dünya Ölüm yüzüşü Facebook'ta sona erdi

Ölüm yüzüşü Facebook'ta sona erdi

Paylaş
Ölüm yüzüşü Facebook'ta sona erdi

Bir yardım kampanyası için Manş Denizi'ni yüzerek geçmeye çalışan Susan Taylor, Fransa'ya bir deniz mili kala aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Arkadaşları Susan'ın ölümünü Facebook'ta öğrendi

34 yaşındaki İngiliz Susan Taylor, diyabet hastası çocuklara katkıda bulunmak amacıyla Manş Kanalı’nı yüzerek geçmeyi planladı. Yüzmeye İngiltere’den başlayan Taylor, Fransa’ya bir deniz mil kala (2 kilometre) aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Toplamda 21 deniz mili yüzecek olan Susan Taylor’a kocası Stephen ve kardeşi de destek botuyla eşlik ediyordu. Stephen, Pazar günü öğle saatlerinde, Fransa sahillerine 1 mil kala Susan’ın aniden rahatsızlandığını ve bir helikopterle Boulogne-sur-Mer’de bir hastaneye kaldırıdığını açıkladı. Ancak Susan’ın saat 7 sularında hayatını kaybettiği bildirildi.

ARKADAŞLARI FACEBOOK'TAN ÖĞRENDİ

Susan’a Nemo rumuzuyla seslenen arkadaşları, Susan’ın rahatsızlandığını Facebook güncellemelerinin durmasından anladı. Arkadaşları, “Nemo, umarım her şey yolundadır”, “Susan iyi misin?”, “Yer bildirimler durdu, umarım her şey yolundadır” gibi mesajlar atmaya başladı.

Daily Mail'in haberine göre, Stephen ile beraber botta yer alan Susan’ın erkek kardeşi, yolculuk boyunca fotoğraflar çekip, Facebook’ta paylaşıyordu. Kardeşi, Susan’ın aniden kaybolduğunu Facebook hesabında yazdı. Daha sonra Facebook hesabına Susan’ın bulunup helikopterle hastaneye kaldırıldığını yazan erkek kardeşi, destek mesajları için herkese teşekkür ettiklerini, ancak Susan’ı kaybettiklerini yazdı.

Haberin Devamı

YARDIM 23 BİN LİRAYI GEÇTİ

Susan bu girişimi ile elde edilecek geliri, diyabet hastası çocuklara yardım için oluşturduğu ‘Virgin Money Giving Page’e hediye edecekti. Susan’ın ölümünden sonra yardım kurumuna yapılan bağış 23 bin lirayı geçti.

NTV