Yaşam Ömrümüzü yedin Facebook!

Ömrümüzü yedin Facebook!

Paylaş
Ömrümüzü yedin Facebook!

400 milyonluk kullanıcıyla dünyanın en yaygın sosyal ağı olan Facebook'ta ayda 500 milyar dakika geçiriliyor

İnternet alanında Türkiye’de ve dünyadaki gelişmeleri inceleyerek analiz eden Web 2.0 blogu Webrazzi, sosyal iletişim ağı Facebook’un info-grafiğini çıkardı. 2004 yılında açılan ve günümüzün en popüler sosyal paylaşım sitesi haline gelen Facebook’un günümüze kadar nasıl bir süreç geçirdiğini gösteren infografiğe göre, 6 yıl içerisinde bir öğrenci projesinden dünya devi bir internet şirketine dönüşen Facebook’un kullanıcı sayısı 400 milyonu da geride bıraktı.

Haberin Devamı

Habertürk'ün haberine göre; Türkiye 22 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Facebook’ta dünya dördüncüsü. Ortalama bir Facebook kullanıcısının 130 arkadaşı var ve günde 55 dakikasını sitede geçiriyor. 2004 yılının şubat ayında açılan ve aynı yılın sonunda 1 milyonu geçmeyen kullanıcı sayısı bulunan dünyanın en popüler sosyal ağının yıllık geliri ise 1 milyar doları geçti.

180 ülkeden 1 milyonun üzerinde kişi de platformun geliştirilmesinde rol aldı. Mobil platformların geliştirmesiyle birlikte cep telefonu üzerinden Facebook’a ulaşan kullanıcı sayısı da 100 milyonu aştı. Sosyal ağ, 1400’den fazla çalışan ile çoğu sanayi şirketinden bile çok personele sahip.