Dünya Omuzdan dudak

Omuzdan dudak

Paylaş
Omuzdan dudak

İngiltere'de kol, bacak ve dudaklarını “et yiyen bir bakteri yüzünden” kaybeden 34 yaşındaki baba Alex Lewis'in dudakları 20 saatlik özel bir operasyonla omzundan alınan derilerle yeniden yaratıldı

Doktorlar, Lewis’in yeni dudaklarının şimdilik “aşırı derecede şiş” olduğunu ancak zamanla normal görüneceğini söyledi.

Stockbridge kentinde karısı Lucy ve üç yaşındaki oğlu Sam ile birlikte yaşayan Lewis İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “Bu ameliyatla birlikte ileriye doğru çok önemli bir adım attığıma inanıyorum. Artık en kötü günlerin geride kaldığını düşünüyorum. Yüzüm iyileşecek ve yine kendim gibi görüneceğim, tabii birkaç yara ve iz dışında. Bu ameliyatta korktuğum kadar hiç korkmamıştım. Yeni dudaklarımın şişkinliğini, ağzımın solundan sarkan et parçasını gördüm ve sadece ‘Aman Tanrım’ diyebildim. Bir süre için tamamen kendimi kaybettim. Nerede olduğumu, başıma neler geldiğini hatırlayamıyor, kıpırdayamıyordum. Saatlerce kâbuslar gördüm” dedi.

Haberin Devamı



Kasım ayında Streptokok bakterisi kapan Lewis, kan zehirlenmesi ve toksik şok nedeniyle komaya girmişti. Genç babanın çürüyen kol, bacak ve dudaklarını kesmek zorunda kalan doktorlar hastanın hayatta kalma şansının sadece yüzde 3 olduğunu belirtişti.



Lewis, “Açıkçası kol ve bacaklarımı kaybetmekle baş etmek, yüzümü kaybetmekle yüzleşmekten çok daha kolaydı. Aynaya baktığımda şimdi karım bana baktığında ne hissedecek diye düşünmeden edemedim” dedi.

Altı hafta içinde Lewis’in bir dizi ameliyat daha geçireceği ve dudaklarına son şeklinin verileceği, daha sonra da dövmeyle yeni dudaklarına doğal, kırmızı bir ton verileceği açıklandı.