Türkiye (Son Dakika) Önce dolandırdılar sonra dalga geçtiler!

Önce dolandırdılar sonra dalga geçtiler!

Paylaş
Önce dolandırdılar sonra dalga geçtiler!

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Siğilli köyünde 59 yaşındaki Ç.K., kendisini cep telefonundan arayıp polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara 18 bin lirasını kaptırdı. Pişkin dolandırıcıların, Ç.K.'nin parayı yatırmasının ardından telefonda kendisine dolandırıldığını söyleyerek, 'Git üzerine soğuk su iç' dedikleri öğrenildi

Olay, dün, Keşan İlçesi’ne bağlı Siğilli Köyü’nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Ç.K.’yi arayan dolandırıcılardan biri kendisini polis olarak tanıttıktan sonra yanında savcı olduğunu söyleyerek, telefonu kendisine verdi. Telefonda kendisini savcı olarak tanıtan kişi Ç.K.’nin kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK’nın ele geçirildiğini ifade ederek adına banka hesapları açıldığını ve bu durumdan kurtulması için kendilerine 18 bin lira göndermesini istedi.

Haberin Devamı

KIZI VE GELİNİNİN ALTINLARINI BOZDURDU

Ç.K., bunun üzerine kızı ve gelininin altınları bozdurarak ve komşularından borç alarak 18 bin lirayı Keşan’daki bir bankanın bankamatiğinden kendisine verilen hesaba yatırdı. Ç.K.’nin parayı yatırdığını söylemesi üzerine telefondaki dolandırıcı kendisine dolandırıldığını belirterek, ‘Git üzerine soğuk su iç’ dedi. Dolandırıcıların kurbanı olan Ç.K., Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Ünsal YÜCEL / DHA