Cumartesi Postası Önce dünya güzeli tacı sonra astronomi kariyeri

Önce dünya güzeli tacı sonra astronomi kariyeri

Paylaş
Önce dünya güzeli tacı sonra astronomi kariyeri

eçtiğimiz mayıs ayında 3800 güzel kızı geride bırakarak 2013 Miss Turkey seçilen Rüveyda Öksüz (19) eylülde Endonezya'ya gidecek. Ve ülkemizi, Miss World güzellik yarışmasında temsil edecek...

G Daha da ilginci var: Bugünün genç kızı Rüveyda Öksüz, geleceğin bilim kadını. Çünkü astronomi eğitimi görüyor ve ilerde gökyüzüyle uğraşan bir astronom olmak istiyor. Rüveyda’ya, Miss World tacını takmasını ve mesleğinde çok başarılı olmasını diliyoruz....

Haberin Devamı

Röportaj: Ömer Gören

ogoren.aktuel@gmail.com

Seni tanıyalım mı?

Rize kökenli bir ailenin dört çocuğunun en küçüğüyüm. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Uzay Bilimleri Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Yıldızlar, gezegenler, Güneş sistemi gibi gökyüzüyle ilgili çeşitli branşlarda eğitim alıyoruz. Şu an fizik okuyor, teleskopla gözlemlerde bulunuyorum.

Astroloji konusunda amacın ne?

Alanımla ilgili Amerika’da mastır yapmak istiyorum. Ardından neler olur bilmem. Belki üniversitede öğretim üyesi olabilir veya rasathane ya da gözlemevinde görev alabilirim. Ama astronom olacağım kesin.

Neden astronomi?

Küçüklüğümden beri gökyüzü ve deniz çok ilgimi çekerdi, hala da seyrederken rahatlıyorum. Gökyüzü çok esrarengiz, büyüleyici ve düzenli geliyor bana.

Haberin Devamı

İsminin anlamı var mı?

İnce, zarif, nazik! Ukalalık gibi olmasın ama ismimin özelliklerini taşıdığım için insanları incitmem.

“3.800 GÜZELİN ARASINDAN SEÇİLDİM”

Güzellik yarışmasına katılma hikayenden bahseder misin?

Çocukluğumdan beri bu tür yarışmalar hayallerimi süslerdi. Ailem de beni desteklerdi ama okulumu etkiler düşüncesiyle ancak son gün yarışmaya müracaat ettim. 3800 kişi başvurmuş. Önce 200 kızın arasında yer aldım. Sonra sayımız 60’a, ardından da 23’e indi.

Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye’nin en güzel kızı seçilince hangi ödüllerin sahibi oldun?

Ömür boyu bende kalacak olan yarışma tacım, takılan altın kolye ve önümüzdeki hafta teslim edilecek sıfır kilometre otomobil. Ama henüz ehliyetim olmadığı için arabamı saklayacağım.

Azra Akın’a benzetiyorlar

Final gecesine dair duygularını anlatsana bize.

Benim için önemli olan yarışma değil, koreografide yanlış yapmamaktı. Her sahneye çıktığımda heyecandan iliklerime kadar titriyordum. Önce 10 finalist açıklandı, finalde de 4 yarışmacı. Sondan başladılar okumaya. İsmim birinci olarak söylendiği andan itibaren yaşanan hiç bir şeyi hatırlamıyorum.

2013 Miss Turkey olarak ülkemizi nerede ve ne zaman temsil edeceksin?

28 Eylül’de Endonezya-Jakarta’da yapılacak Uluslararası Miss World’de temsil edeceğim. 137 ülkenin güzelleri katılacak. 3 Eylül’de Endonezya’nın Bali Adası’nda kampa gireceğiz.

Haberin Devamı

O süre içinde yetenek, sosyal sorumluluk ve medya, en güzel gece kıyafeti, plaj güzeli, top model gibi yarışmalar yapılacak. Bu yarışmalardan alınacak puanlar da dereceye girmede etkili olacak.

Seni Azra Akın’a çok benzetiyorlar. Bu, hoşuna gidiyor mu?

Evet, onu seviyorum. Ama idolüm olarak görmüyorum, kendim gibi olmak istiyorum.

“Gözlerimi çok beğenirim”

Kendinde en beğendiğin yerin neresi? Hobilerin var mı?

Güleryüzlü, canayakın, enerjik ve kendimle barışığım. Bu yüzden her yerimi beğenirim. En çok da gözlerimi. Sağlığımı ve fiziğimi korumak için yüzüyor, fitness yapıyorum. Sofra hazırlamayı ve gözlem yapmayı çok severim, hayvanlara karşı da aşırı duyarlıyım. Zaten bir kedim, bir de köpeğim var.

Sevgilin var mı?

Yok. Aşık olup evlenmek isterim. En az 3 çocuk hoşuma giderdi.

Mankenlik ve modellik teklifleri için ne düşünüyorsun?

Bu konulara hiç sıcak bakmıyordum. Ama kamp döneminde yapılan bazı çekimler hoşuma gitti. Okulumu etkilemeyecekse ve güzel bir şekilde yapabileceksem mankenlik olabilir.

Haberin Devamı

(10.08.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )