Gündem Önce Müslüman, sonra gelin oldu

Önce Müslüman, sonra gelin oldu

Paylaş
Önce Müslüman, sonra gelin oldu

Müslümanlığı kabul ederek Elif adını alan 32 yaşındaki Rus Tatyana Volgaeva, Türk sevgilisi Ahmet Özçelik'in doğum günü olan 11 Kasım'da dünyaevine girdi

Alanya'da 6 yıl önce tatile gelen aerobik öğretmeni Rus Tatyana Volgaeva, ilçede butik işletmeciliği yapan 32 yaşındaki Ahmet Özçelik ile tanıştı. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüşen çift, evlenme kararı aldı.

Her yaz tatilinde Türkiye’ye gelen ve biryandan İslam Dini’ni araştıran Volgaeva, 10 Kasım’da Alanya Müftülüğü’ne başvurarak Müslüman olmak istediğini belirtti. Volgaeva, ailesi ve sevgilisinin de katıldığı törenle Müslüman oldu ve Elif adını aldı.

Haberin Devamı

Alanya'da bir yandan düğün hazırlıkları yapan Rus gelin, nişanlısı Ahmet Özçelik ile doğum günü olan 11 Kasım'da dünya evine girdi. Çiftin düğünleri, Cikcilli Beldesinde bir restoranda yapıldı. Rus gelinin anne ve babası da düğüne katılarak, mutlu gününde kızlarını yalnız bırakmadı. Türk geleneklerine göre yapılan düğünde çiftin nikahını damadın amcası Cikcilli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Özçelik kıydı. Damat ve gelin, ilk danslarının ardından hareketli müzik eşliğinde bol bol oynadı.

Rusya’dan düğüne gelen gelinin arkadaşı İrina ise, düğün sonunda oryantal şov yaptı. Bir ömür boyu mutluluğa ‘evet’ diyen çift, çok mutlu olduklarını belirtti. Pasta kesildikten sonra yapılan takı törenin ardında davetliler eğlenmeye devam etti. Herkesin evlenmek için özellike 11.11.2011 tarihini beklediğini belirten damat Ahmet Özçelik, "11 Kasım aynı zamanda benim doğum günüm. Bu özel tarih benim için artık çok daha büyük bir önem taşıyor" dedi.

Haberin Devamı

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)