Gündem Önce oğluna sonra annesine gitti

Önce oğluna sonra annesine gitti

Paylaş
Önce oğluna sonra annesine gitti

Ergenekon davasında 5 yıldır tutuklu yargılanmasına ve hastalıklarına rağmen bir türlü bırakılmayan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu için Anayasa Mahkemesi'nden jet hızıyla tahliye kararı geldi. Hilmioğlu cezaevinden çıktıktan sonra Ankara'ya gitti, ilk durağı oğlunun mezarı oldu

Tahliyesinin kararlaştırılmasının ardından Silivri Cezaevi’nden çıkarak karayoluyla Ankara’ya ulaşan Hilmioğlu, ilk olarak 2012’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden oğlu Emir Hilmioğlu’nun Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Daha sonra CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın aracıyla Birlik Mahallesi’ndeki evine gelen Hilmioğlu, burada kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.

Cezaevinde kendisinden daha uzun tutuklu ve daha ağır hasta insanların bulunduğunu belirten Hilmioğlu, en kısa sürede onların da tahliye olmasını istediğini dile getirdi.

Haberal da Hilmioğlu’nun sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine, kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade ederek, Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde yapılacak tetkiklerin ardından net bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Açıklamanın ardından Hilmioğlu, kendisiyle aynı sitede oturan annesi Türkan Hilmioğlu’nu ziyaret etti. Karşılaşma esnasında Hilmioğlu ile annesi arasında duygusal anlar yaşandı. Ziyarette, Hilmioğlu’na kardeşi Hayati Hilmioğlu ve Haberal da eşlik etti.

Haberin Devamı

AA