Ekonomi Öncelik yeni müşteri kazanımı

Öncelik yeni müşteri kazanımı

Paylaş
Öncelik yeni müşteri kazanımı

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen'den açıklamalar

Leasing sektöründe 2017 yılının ilk üç ayını değerlendiren Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen “Finansal Kurumlar Birliği’nin açıkladığı verilere göre, ilk üç aylık döneme baktığımızda gayrimenkulün yüzde 33’lük pazar payı ile 2016’nın son çeyreğine göre yaklaşık yüzde 5, 2016’nın aynı dönemine göre ise yüzde 8 oranında payını artırdığını görüyoruz. Bahsi geçen gayrimenkul işlemlerini yeni gayrimenkul alımından ziyade “sat ve geri kirala” işlemleri olarak değerlendirmek gerekir. Sektörün yeni ürünü olan ve her geçen dönem payı giderek artan bu ürün, bir yatırımın finansmanından ziyade, re-finansman ürünü. Yaratılan finansman ile birlikte sağladığı diğer vergi avantajları ile de en çok tercih edilen ürün konumunda. “Gayrimenkul - sat ve geri kirala” işlemlerinden sonra en fazla işlem hacmini ise, iş ve inşaat makineleri, diğer makine ve ekipmanlar ve metal işleme makineleri izliyor. ” dedi.

“Makine sektörüne desteğimizi artarak sürdürmek hedefindeyiz”


Garanti Leasing’in stratejisinin, yatırımın ve büyümenin finansmanı olduğunu belirten Gökmen, ağırlıklı olarak iş ve inşaat, tekstil, metal işleme gibi makine ile ilgili olan ürün gruplarına odaklandıklarının altını çiziyor. “Garanti Leasing’in 2017 yılı mal grubu bazında yeni işlem hacmi oranlarına bakıldığında makine ile ilgili olan tüm ürün gruplarında yüksek pay sahibi olduğu görülüyor, bu rakamlar da bizim bu alanda satın alma finansmanı sağlamaya odaklandığımızın göstergesi.” Makine ile ilgili ürün gruplarında yatırımlarını daha da artırmak için bu sektörlere özel paketler geliştirdiklerini ifade eden Gökmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin; iş inşaat sektörüne özel hazırladığımız paketlerimiz bulunuyor. 2017 ilk çeyrek rakamlarında en fazla paya sahip olan makine grubu iş ve inşaat makineleri. Bu amaçla, belli süredir bu sektörde faaliyet gösteren, moralitesi yüksek firmalar için hazırladığımız bu paketler sayesinde, firma kredi süreci çok kısa sürede tamamlanıyor. Ayrıca ülkemizde son dönemde 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu gibi oldukça büyük inşaat projeleri mevcut. Bu projeleri yapmakta olan firmalar, genellikle projeleri ile ilgili bankalardan proje finansmanı ve makine alımları için leasing’i tercih ediyorlar. Ayrıca bu projelerin ölçeklerine göre çok sayıda alt taşeron ile çalışmaktalar. Bizler bu firmaların makine yatırımlarında en büyük destekçi konumundayız. İş ve inşaat makineleri dışında metal işleme makineleri için de CNC gruplarına yönelik paketlerimiz bulunuyor. Otomotiv ve beyaz eşya sektörünün, büyümesi ile bu ürün gurubunda da yatırımlar artmakta ve bizler de makine yatırımlarını finanse etmeye devam etmekteyiz.”

Tüm ürün gruplarında olduğu gibi makine alımlarında da satın alma, ithalat, sigorta gibi tüm operasyonel işlemleri takip ettiklerini ve sonuçlandırdıklarını aktaran Gökmen, müşterilerinin aynı zamanda mevzuat danışmanlığından da faydalanabildiklerini ifade etti. Gökmen, Garanti Leasing’in sektörel paketler, operasyonel hizmetler ve hızlı kredi onayı ile makine sektörüne verdiği desteğin hız kesmeden süreceğini kaydetti.

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, Garanti Leasing’in 2017 iş hedeflerinde önceliğinin, yeni müşteri kazanımı olduğunu söyledi. Gökmen, bu amaçla yılbaşından bu yana Türkiye genelindeki organize sanayi bölgelerine yönelik yoğun bir ziyaret programına başladıklarını belirterek “Satış ekiplerimizle fuar ve sektörlere yönelik organize edilen özel etkinliklere de katılarak bu alanlarda özellikle makine yatırımı olan ancak daha önce leasingle tanışmamış müşterilere ulaşmayı hedefliyoruz. Leasing ile finansmanın birçok avantajı var, bu ziyaretlerde profesyonel satış ekiplerimiz ile yatırımcıların ihtiyaç ve durum tespitini doğru yaparak terzi usulü çözümler sunuyor; yatırımcıların işletmelerine en uygun olan finansman desteğini sağlıyoruz.” dedi. Yeni müşteri kazanımı hedeflerinde dijital kanalları da etkin şekilde kullandıklarını belirten Gökmen, leasing ile yatırım yapmak isteyen kişilere farklı kanallardan ulaştıklarını, sonrasında da herhangi bir yer ve zaman kısıtı olmaksızın başvuruları yine dijital ortamda alarak hızla işlemlere başlanabildiğini belirtti.

Haberin Devamı