Gündem Öncüpınar Sınır Kapısı'nda TNT kalıpları yakalandı

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda TNT kalıpları yakalandı

Paylaş
Öncüpınar Sınır Kapısı'nda TNT kalıpları yakalandı

Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı'nda ticari amaçla yük taşıyan ve gümrük sahasında dorsesindeki malzemeleri bırakarak Türkiye'ye dönerken şüphelenilerek durdurulan TIR'da canlı bomba eylemlerinde kullanılan yelek içerisinde 9 TNT kalıbı ve bomba düzeneği ele geçirildi

Suriye'ye ticari malzeme taşıyan bir TIR, akşam saatlerinde gümrük sahasına geçerek dorsesindeki malzemeleri Suriye plakalı araçlara devrettikten sonra dönüş yoluna geçti.

Haberin Devamı

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda görevli Gümrük Muhafaza memurları, ismi açıklanmayan sürücüsü ile yanında bulunan Suriye uyruklu kişinin durumundan şüphelenerek TIR'ı durdurdu. TIR'da yapılan aramada bir poşet içerisinde birbirine bağlı kablolar bulunduğunu fark eden görevliler durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine sınır hattına gelen polisler, sivil vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak bomba imha uzmanına haber verdi. Bu sırada olayı duyan Emniyet Müdürü Candemir Özdemir de sınır kapısına gelerek bilgi aldı.

Çevre güvenliğinin alınmasının ardından bomba imha uzmanı yaptığı incelemede, TIR'da bulunan poşetin içerisindeki hücum yeleğinde 9 TNT kalıbı bulunduğunu ve kablo ile birbirine bağlı olduğunu saptadı. Bölgede sinyallerin kesilmesinin ardından kablolar ile oluşturulan bomba düzeneğini etkisiz hale getiren bomba imha uzmanı, 9 TNT kalıbı ile hücum yeleğini incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Haberin Devamı



İsmi açıklanmayan TIR sürücüsü ile yanında bulunan Suriye uyruklu kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, olayın ardından sınır kapısı ve çevresinde önlemlerini artırdı. Söz konusu kişilerin IŞİD bağlantılı oldukları belirtiliyor.

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS/DHA/AA