Sağlık Ondan korkmayın, sadece yardım bekliyor!

Ondan korkmayın, sadece yardım bekliyor!

Paylaş
Ondan korkmayın, sadece yardım bekliyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Leyla ve Müdür İliş çiftine ait evde çıkan yangından yaralı kurtarılan küçük Demhat, yüz nakli için bir yıldır tedavi olmayı bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde yaşayan Leyla ve Müdür İliş çiftine ait evde, geçen yıl bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında ağır yaralanarak yüzü yanan 3 yaşındaki Demhat İliş, ilk olarak Yüksekova Devlet Hastanesi’ne ardından Ankara’da bulunan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada hayati tehlikeyi atlatan Demhat, yüzünde oluşan yanık nedeniyle fiziksel ve duyusal yetilerini kısmen kaybetti. Yüzünün büyük bölümü ve sol kulağının tamamı yanan küçük Demhat’ın acılı ailesi çocuklarına yüz nakli ve kulak dikme ameliyatı yapmak istediklerini ancak imkanları olmadığı için yardımseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

ÇOCUKLAR ONU GÖRÜNCE KAÇIYOR

Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan 50 yaşındaki baba İliş, çocuğunun yüz nakli olması için imkanı olan duyarlı vatandaşlardan yardım beklediğini belirterek "Ankara’da hastane yetkilileri yüz nakli ameliyatı için 90 bin TL masraf olduğunu söylediler. Kulak dikimi için ise çocuğun 8 yaşına gelmesi gerektiğini ifade etiler. Maddi imkanlarımız olmadığı için 1 yıldır yüz nakli ameliyatı yapamadık. Bu süre içinde Van Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesi’ne gittik. Demhat’a yüz nakli yapılabilmesi için yüz maskesi almamızı söylediler. Yüz maskesi de alacak paramız yok. Elimizden gelen bir şey olmadığı için mecburen eve döndük. Çocuğum yemek yeme ve su içmede sıkıntılar yaşıyor. Yangın esnasında iki yaşındaydı, şimdi 3 yaşına geldi. Büyüdükçe fiziksel görünümü nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayacaktır. Şu an bile mahalleden çocuklar ile oynamaya gittiğinde çocuklar kendisinden kaçıyor. Maddi imkanlarımız kısıtlı, hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

Küçük Demhat’ın yüz nakli olması için 6 ameliyat geçireceğini söyleyen baba İliş, geçen sene Yüksekova Kaymakamlığı’na başvurduğunu, kaymakamlık tarafından kendilerine 2000 TL ödenek çıkarıldığını kaydetti.

İHA

Haberin Devamı