Sağlık Önemli işleri tırnak yiyenlere verin

Önemli işleri tırnak yiyenlere verin

Paylaş
Önemli işleri tırnak yiyenlere verin

Bir davranış bozukluğu olarak görülen tırnak yeme alışkanlığının sırrı çözüldü. Eğer tırnaklarınızı kemiriyor ya da tırnaklarınızı yemeyi durduramıyorsanız işte size bunun nedeni…

Etrafınızda tırnaklarını kemiren birini görüyorsanız önemli işlerinizi ona teslim edebilirsiniz. Neden mi? Çünkü araştırmacılar, tırnak yemenin sırrını çözdü.

Haberin Devamı

Bilim adamlarına göre; tırnak yiyenler, bu davranışı o an ilgilendikleri konuya odaklanmak için yapıyor. Bir psikolojik davranış bozukluğu olarak görülen tırnak yeme alışkanlığının nedeni, uzun yıllar boyunca stres olarak belirtildi. Psikologlar ve araştırmacılarda bu davranışın sıkıntıdan kaynaklandığı tezini destekleyince toplumda bu davranış, bir önyargı olarak kaldı. Hatta birçok aile, çocuklarının tırnak yememesi için uzmanlarda yardım almaya bile gitti.

KİMLER TIRNAK YİYOR?

Yurt dışındaki bazı üniversitelerde de tırnak yeme alışkanlığı mercek altına alındı. Bazı araştırmalar, bu davranış bozukluğunun bir alışkanlık olduğunu ortaya koydu. Araştırmalarda, “Bu alışkanlığı tetikleyen neydi?” sorusu gündeme geldi. Bu sorudan yola çıkan uzmanlar, tırnak yiyenlerin belli ortak noktaları bulunduğunu ortaya çıkardı. Bunlardan en önemlisi ise bu kişilerin ‘mükemmeliyetçi’ olmaları. Tutkulu olmaları da bir diğer ortak özellikleri.

Haberin Devamı

BİR ŞEYLE UĞRAŞIRKEN KEMİRİYORLAR

Araştırmacılar, tırnak yiyenlerin genellikle bir işle uğraşırken davranışı gerçekleştirdiğini belirtiyor. Mesele, kitap okurken, televizyonda bir şey izlerken, bir işi yapmaya hazırlanırken, dinlerken, bu kişilerin tırnaklarını kemirdiğini görebilirsiniz. Bu nedenle araştırmacılar, önemli bir işiniz varsa, bunu tırnak yiyenlere verebilirsiniz diyor.

VİRÜS VE BAKTERİ BULAŞIYOR

Ancak tırnak yemenin psikolojik etkilerinin yanında bir de sağlık açısından olumsuz etkileri bulunuyor. Uzmanlar, en çok kirlenen ve hijyen anlamında en hassas noktanın eller olduğuna dikkat çekerek, tırnaklara yerleşen zararlı bakterileri ve virüslerin ciddi hastalıklara neden olabileceği konusunda uyarıyor.