İzmir Onkoloji hastaları için Hücresel Tedavi Merkezi yapılacak

Onkoloji hastaları için Hücresel Tedavi Merkezi yapılacak

Paylaş
Onkoloji hastaları için Hücresel Tedavi Merkezi yapılacak

Onkoloji hastaları için Hücresel Tedavi Merkezi yapılacak

EGE Üniversitesi ve Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK), onkoloji hastalarına daha iyi şartlarda hizmet vermek amacıyla kurulacak 'Hücresel Tedavi Merkezi' projesini hayata geçiren protokolü imzaladı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Onkoloji tedavisi gören çocukların uluslararası standartlarda hizmet almasını sağlayacak olan proje, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Projeyi hayata geçirecek protokol EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan ile KİTVAK Yönetim Kurulu Başkan vekili İklil Ulueren tarafından imzalandı. Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde düzenlenen imza törenine EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Öğretim Üyeleri Prof. Dr.Savaş Kansoy, Prof. Dr.Mehmet Kantar, Prof. Dr. Serap Aksoylar, akademisyenler ve KİTVAK yönetim kurulu üyeleri katıldı. İmza töreninde konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, KİTVAK'ın Ege Üniversitesi'ne yıllardan beri büyük desteklerde bulunduğunu belirterek, "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İzmir'in ve bölgenin en büyük ve aynı zamanda en nitelikli hizmet veren hastanesidir. Pek çok hastanın tedavi olmak için tercih ettiği bir yer. O yüzden en iyi şekilde hizmet vermek gerekiyor. Ancak devletin imkanları da sınırlı. Bu aşamada da bağışçılar ve vakıflar devreye giriyor. Böyle bir merkez de bu sayede ortaya çıkıyor. Ege Üniversitesi olarak bu bağıştan yararlanacak olan çocuklar ve aileleri adına KİTVAK'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ege Üniversitesi Hastanesi'ne 2004 yılında Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ni kazandırarak daha fazla çocuğun tedavilerden yararlanmasına önemli katkıda bulunduklarını vurgulayan İklil Ulueren ise "Bu proje ile onkoloji tedavisi gören çocuklarımız Amerika'da, Avrupa'da tedavi gören çocuklarla eşit kalitede hizmet alacak, hasta çocuklarımıza dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağı sağlayacak. Büyük bir heyecan duyduğumuz bu projeyi yine yüce gönüllü hayırseverlerimizin katkılarıyla hayata geçireceğiz" diye konuştu

HİZMET KALİTESİ JACİE STANDARTLARINA YÜKSELTİLECEK

Projenin tamamlanmasıyla Ege Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Kök Hücre Nakil Ünitesi uluslararası akreditasyon sistemine JACIE (Joint Accreditation Committee) kalite belgesine sahip olacak. Ünitenin kalite belgesine sahip olmasıyla birlikte tedavinin standartları yükselerek daha fazla sayıda çocuğun yaşama kazandırılması sağlanacak. JACIE sisteminin üniteye kazandıracağı diğer avantajlar ise şöyle: Onkoloji tedavisi gören çocuklar Amerika'da, Avrupa'da tedavi gören çocuklarla eşit kalitede hizmet alacak. Gerek verici gerekse de hasta için ölüm ve ağır yan etki oranları azaltılacak. Vericinin maksimum güvenliği sağlanacak. Hastalara dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağını sağlayan klinik araştırmalar JACIE akreditasyonu olan transplant ünitelerinde yapılmaktadır ve hastaların bu yeni tedavilere ulaşmasına imkan sağlanacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı