Merkez Onkoloji hastaları umudu fidanla yeşertti

Onkoloji hastaları umudu fidanla yeşertti

Paylaş
Onkoloji hastaları umudu fidanla yeşertti

Onkoloji hastaları umudu fidanla yeşertti

ADANA,(DHA)- TÜRK Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi'nin, 'Bir Dikili Ağacın Olsun' sloganıyla hayata geçirdiği etkinlikte onkoloji hastaları tarafından fidan dikimi gerçekleştirdi. Daha önceden yanan bir ormanlık alanın yeniden ağaçlandırıldığı etkinlikte, 300 fidan toprakla buluşturuldu.
Onkoloji hastalarının toplumsal hayatın içerisinde daha fazla yer alması için mücadele eden Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi, anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Dernek tarafından geçtiğimiz yıllarda düzenlenen 'Umudumuzu Yeşertelim' konulu resim yarışmasında dereceye giren ortaokul öğrencisi Pınar İnceuzun'un yaptığı resimden yola çıkılarak hayata geçirilen etkinlikte yanarak yok olmuş bir ormanlık alan onkoloji hastaları tarafından yeniden ağaçlandırıldı.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve aynı zamanda Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timuçin Çil'in öncülüğünde hayata geçirilen etkinlikte, onkoloji hastaları ile tedavi süreci içerisinde yer alan, hasta yakınları, doktor, hemşire ve bu sürece katkı sunan hastane çalışanları tarafından 300 fidanın dikimi gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı