Türkiye (Son Dakika) Onlar artık bize emanet

Onlar artık bize emanet

Paylaş
Onlar artık bize emanet

Corona virüsten anne ve babasını kaybeden, aynı hastalık nedeniyle yaşamını yitiren aile hekimi Dr. Yavuz Kalaycı’nın, yoğun bakımdayken meslektaşlarına “Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız değil mi?” diye attığı mesaj Türkiye’yi ağlattı. 13 yaşındaki Çağla ve 8 yaşındaki Çiğdem’e “Onlar artık bize emanet” diyerek tüm Türkiye sahip çıktı. Haber: Alev Gürsoy Cimin

İstanbul Eyüpsultan’daki Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Yavuz Kalaycı (56) 30 Mart’ta yoğun bakıma alındı. 19 Nisan’da da yaşamını yitirdi. Ölmeden kısa süre önce attığı “Kızlarım küçük sahip çıkarsınız değil mi?” mesajını bir meslektaşı sosyal medyada paylaşınca Türkiye ağladı. Çocukların okuduğu Oğuzkaan Koleji’nin Genel Müdürü Ali Topaloğlu, “Doktorum, ellerinizle emanet ettiğiniz çocuklarınızın eğitimi güvencemiz altındadır” diye tweet attı.

Haberin Devamı

Kendi çocuklarımız gibi

Bahçeşehir Kolejleri sahibi Enver Yücel, “Bu güzel yavruları kendi çocuklarım gibi okutmak istiyorum” dedi. AHBAP Platformu Başkanı Haluk Levent Twitter’dan “Bu iki kızımızın öğrenim hayatları boyunca bursunu sağlayacağız. Artık bizim de kızlarımız onlar” diye yazdı. Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kutbettin Demir de “Yavuz, kızlarını bize emanet etti. O emanete sahip çıkacağız” diye konuştu.

Adı verilecek

Dr. Yavuz Kalaycı için meslektaşları dün 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Eyüpsultan’daki Nişanca Aile Sağlık Merkezi’nin adı Dr. Yavuz Kalaycı Aile Sağlığı Merkezi olarak değiştirilecek.