Dünya Onların savaşı yine bizi vurdu

Onların savaşı yine bizi vurdu

Paylaş
Onların savaşı yine bizi vurdu

Suriye ordusuna bağlı birlikler, Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rusalayn kasabasında muhaliflere havadan operasyon düzenledi. Sınırdaki bombardımanın etkisiyle Ceylanpınar'da büyük panik yaşandı. Camların kırıldığı olayda 1'i asker 3 Türk yaralandı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesi, bu sabah Suriye ordusuna ait uçaklarla bombalandı. Yerleşim birimlerine düşen bombanın patlamasıyla Ceylanpınar’da birçok yerleşim yerinin camları kırıldı, gökyüzünü dumanlar kapladı. Patlamayı duyan ve Ceylanpınar’ın isabet almasından endişe eden insanlar arasında büyük panik yaşandı.

1'İ ASKER, 3 TÜRK YARALANDI


Resulayn’da meydana gelen patlamada 1’i asker 3 Türk vatandaşı da yaralandı. Patlama sonrası Suriye’den sınırı geçerek getirilen 29 kişiden 7’sinin öldüğü öğrenilirken, aralarında çoğu ağır yaralı 22 Suriyeli ise ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa ve Mardin’deki hastanelere sevk edildi.

Patlamada yaralanan askerin sınır hattında nöbet tuttuğu ve diğer 2 sivil vatandaş gibi hafif yaralı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Onların savaşı yine bizi vurdu

SURİYE'DEN ATILAN BİR DE ROKET DÜŞTÜ

Günlerdir şiddetli çatışmaların meydana geldiği ve önemli ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçen Ceylanpınar sınırındaki Suriye’nin Resulayn İlçesi, bu sabah Suriye ordusu tarafından uçaklarla bombalandı. Sabah ilk olarak saat 09.00 sıralarında Resulayn üzerinde bir helikopterin uçuş yaptığı görüldü.
Muhalifler, helikoptere uçaksavar ve otomatik tüfeklerle ateş etti.

Bu sırada Suriye tarafından ateşlenen bir roket, sınırı geçerek Ceylanpınar’da yerleşim birimlerine 500 metre uzaklıktaki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM) bulunan boş araziye düştü. Bu gelişme sonrası güvenlik güçleri alarma geçerken, TİGEM’de bulunan güvenlik görevlileri de çelik yelek giyip uzun namlulu tüfekleriyle nöbet tutmaya başladı.

KORKUTAN PATLAMA

Bu olaydan kısa süre sonra saat 09.45 sıralarında duyulan bir uçak sesinin ardından çok büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti ile Ceylanpınar’da birçok ev ve işyerinin camları kırıldı, gökyüzünü siyah bulut kapladı. Ceylanpınar’da vatandaşlar gökyüzünde gördükleri siyah bulutla paniğe kapıldı ve ilçe merkezinin vurulduğu endişesiyle sağa sola kaçışmaya başladı.

SINIRA 150 METRE UZAKLIKTAKİ ALAN VURULDU

Uçaklarla bombalanan yerin Ceylanpınar’ın karşısında bulunan, Türkiye sınırına 150 metre uzaklıktaki Resulayn İlçesi’ndeki yerleşim birimleri olduğu anlaşıldı. Yerleşim birimlerinden dumanların yükseldiği Resulayn’da, patlamanın meydana geldiği noktadan birçok yaralının Suriyeliler tarafından karga tulumba Türkiye sınırına doğru taşındığı görüldü. Türkiye’den de çok sayıda ambulans sınıra hareket ederek, getirilen yaralıları hastanelere taşıdı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Sınırı geçen Suriyeliler, uçaklarla bombalanan alanın sivil yerleşim birimleri olduğunu ve patlamanın ardından çok sayıda kişinin öldüğünü ve birçok yaralı bulunduğunu ileri sürdü. Patlama sonrası paniğin meydana geldiği Resulayn’da onlarca kişinin de çocuklarıyla birlikte sınırı aşarak Türkiye’ye kaçmaya başladığı görüldü.

SINIRDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Hareketlilik sonrası güvenlik güçleri Türkiye sınırındaki güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Sınır hattında zırhlı araçlar ile önlem alan güvenlik güçleri, sınır hattında bulunan kalabalık tazyikli su sıkılarak uzaklaştırılmaya çalışıldı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan sınırın iki tarafında da büyük panik ve korkuya yol açan patlama sonrası dumanların yükseldiği Resulayn’da silah sesleri duyulmaya devam ediliyor. Güvenlik güçleri seken kurşunların Türkiye’ye gelme durumuna karşı vatandaşları sık sık anonslarla uyarıyor.

HELİKOPTERE ATEŞ


Bu arada, öğleden sonra Ceylanpınar’ın karşısında bulunan Resulayn semalarında Suriye ordusuna ait bir helikopterin görülmesi üzerine muhalifler yoğun bir şekilde helikopteri hedef alan atışlar yapmaya başladı. Seken kurşunların Türkiye tarafına geldiği görüldü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8151","8151","201211","8151-1.jpg");

Haberin Devamı