Merkez Online girişimcilik eğitimleri başladı

Online girişimcilik eğitimleri başladı

Paylaş
Online girişimcilik eğitimleri başladı

Online girişimcilik eğitimleri başladı

ANKARA, (DHA) - Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliği ile ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından yürütülen ‘Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi’ (ENHANCER) kapsamındaki girişimcilik eğitimlerinin 11 şehirde başladığı bildirildi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri, Adana Mersin, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa illerini kapsayan 4 yıl sürecek olan proje, Türk vatandaşları ve geçici koruma sağlanan Suriyelilerin girişimcilik becerilerini geliştirerek toplumdaki sosyo-ekonomik uyumun güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

FARKLI ALANLARDAKİ UZMANLAR EĞİTİM VERECEK

ICMPD Kıdemli Proje Müdürü Pınar Yapanoğlu, konuya ilişkin açıklamasında, 11 şehirde başlayan ve 3 Haziran’a kadar devam edecek olan eğitimlere, Türk ve Suriyeli girişimci adaylarının katıldığını belirtti. Yapanoğlu, eğitimlerde ICMPD Türkiye tarafından geliştirilen girişimcilik müfredatının verileceğini ve eğitimleri takiben uygulamalı atölye çalışmalarının da devreye gireceğini vurguladı. Yapanoğlu, ilgili illerde ikamet eden Türk ve Suriyeli girişimci adaylarına yönelik online eğitim programında, girişimci adaylarının temel girişimcilikten pazarlama ve finansa, sunum ve şirket hukukuna kadar birçok konuda uzmanlardan eğitim alacaklarını kaydetti. ICMPD Kıdemli Proje Müdürü Pınar Yapanoğlu, girişimci adaylarının, ‘Girişimcilik’ ve ‘İş Dünyası’ başlıklı seanslarda farklı girişimcileri dinleme fırsatı bulabileceklerini ifade etti.

İKİ DİLDE EĞİTİM VERİLECEK

Türkçe ve Arapça olarak iki dilde verilen eğitimlerin yaz boyu farklı gruplar ile devam edeceği bilgisini de veren Pınar Yapanoğlu, hedeflerinin 11 şehirde toplamda 5000 girişimci adayına ulaşılmak olduğunu kaydetti. Yapanoğlu, “Proje kapsamında yer alan illerdeki girişimci eşleştirme faaliyetleri ile girişimcilerin ortaklıklar ve ağlar kurmasının yanında diğer girişimci ve iş insanları ile bağlantıya girip, yeni iş fikirleri ile birlikte becerilerini geliştirmeleri kolaylaştırılacak” dedi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Eğitim için başvuruların devam ettiğini belirten Pınar Yapanoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Start-up hibe programları sayesinde finansal desteklerin de sağlanacağı ENHANCER projesi ayrıca, ulusal, bölgesel ve yerel seviyede kurumları destekleyerek, sosyo-ekonomik uyum temelli politika oluşturulması ve koordine edilmesine katkı vermeyi hedefliyor.”

Haberin Devamı