Magazin Onur Akay’dan acı haberler üst üste geldi!

Onur Akay’dan acı haberler üst üste geldi!

Paylaş
Onur Akay’dan acı haberler üst üste geldi!

Duyurduğu kötü haberler nedeni ile magazin camiasında Felaket Tellalı olarak ün yapan Onur Akay, kötü haberler serisi ile yine gündemde

Dün usta şair Cemal Safi’nin yoğun bakımda olduğunu Instagram adresinden duyuran ünlü ses sanatçısı Onur Akay, bugün de ünlü Türk sanat müziği bestecisi Sabri Akçagül’ün vefat ettiğini duyurdu.

CENAZE BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI!


Onur Akay, “TRT repertuarında çok sayıda eseri yer alan, bestekâr Sabri Akçagül’ü kaybettik! Cenazesi, 08.06.2017 Perşembe günü ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Kuşadası Hanım Camii'nden kaldırılacaktır. Mekânı cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı. İfadelerini kullandı.


15 Ocak 1928 yılında Aydın’da dünyaya gelen Sabri Akçagül, Eski Bakan İsmet Sezgin’in yazdığı bir şiiri de bestelemiştir. Akçagül’ün şarkıları albümlerde ve TRT’de çok sayıda sanatçı tarafından okundu.

"YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR"


Ünlü şairin sağlık durumu hakkında da bilgi veren ses sanatçısı Onur Akay, "Değerli şairlerimizden Cemal Safi, bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.


KOAH hastası olan hocamızın durumu çok ağır! Beyne pıhtı atması sebebi ile beyinde ödem oluştu ve İzmir’de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım servisinde yatıyor. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin." notunu düştü.

CEMAL SAFİ KİMDİR?


Ünlü sanatçı Orhan Gencebay’ın yaklaşık 40 şarkısının söz yazarı olan usta şair Cemal Safi, 1938 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Ünlü şair, 1990 yılında Rüyalarım Olmasa ve 1991 yılında Vurgun adlı eserlerin söz yazarı olarak, iki yıl üst üste yılın şairi seçilmişti. 1993 yılına kadaɾ yazdığı şiiɾleɾi Vuɾgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış ismi ile yayınlandı.


Zekai Tunca, Selçuk Tekay, Onur Akay ve Candan Erçetin gibi çok sayıda ünlü sanatçı ve besteci tarafından 150 civarında şiiri bestelendi. Eserleri ise Zeki Müren, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı gibi çok sayıda usta sanatçı tarafından yorumlandı.

Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirilen Safi, Eminescu madalyası başta olmak üzere, defalarca Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile, TRT'nin Yılın Şairi gibi sayısız ödüle lâyık görüldü.

Haberin Devamı