Spor Onur Kıvrak ameliyat edildi

Onur Kıvrak ameliyat edildi

Paylaş
Onur Kıvrak ameliyat edildi

Trabzonspor'un milli kalecisi Onur Kıvrak, sağ diz ön çapraz bağı sakatlığı nedeniyle İstanbul'da ameliyat edildi.

UEFA Avrupa Ligi’nde Legia Varşova ile yaptıkları maçta sakatlanan Onur’a, Sancaktepe’deki Via Hospital’da atroskopi yöntemiyle operasyon yapıldı. Hong Kong’dan İstanbul’a gelen dünyaca ünlü Çinli Prof. Dr. Freddie Fu ile Op. Dr. Can Yapıcı’nın gerçekleştirdiği operasyonun ardından, Onur’un sağlık durumunun iyi olduğu, 19 Ekim Pazar günü hastaneden taburcu edileceği bildirildi.

AA muhabirine ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Yapıcı, ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirterek, "Onur’un 3,5 yıl önceki ameliyatında da bulunmuştum. Bugünkü ameliyatta sadece ön çapraz bağı onardık. Ameliyat öncesi, sırasında ve sonrasında hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

Milli file bekçisinin operasyonun ardından, 8. ayda sahaya çıkabileceğini bildiren Yapıcı, şöyle konuştu:

"Antrenman yapmaya, tempolu yürüyüşlerine ve koşularına 2. aydan sonra başlayabilir. Aktif spora dönüşü için bizim önerdiğimiz süre 6 aydan biraz daha uzun. Sekizinci ayında ilk 11’de sahaya çıkabilir. Çünkü içeride bir biyolojik iyileşme süresi var. Türkiye’de 6 ay algısı var, bence bu algı çok yanlış. Tekrar tekrar kopmalar ve spora daha uzun süre ara vermeler, hem maddi hem manevi anlamda kayıplar yaşatabiliyor. Çok acelemiz yok. Zaten genç bir oyuncumuz. Daha önceki sakatlığında ABD’deki döneminde de morali bozulmuştu 8 ay dendiğinde. O zaman da ona söylemiştim. Ama o diz sakatlığından bu yana 4 sene geçti. Hala Türkiye’nin 1 numaralı kalecisi, milli takımın da file bekçisi. Umuyoruz ki aynı şekilde aynı tempoda bu operasyon sonrasında da sahalara dönecek."

AA

Haberin Devamı