Antalya Operadan yeni yıl konseri

Operadan yeni yıl konseri

Paylaş
Operadan yeni yıl konseri

Operadan yeni yıl konseri

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), izleyicilerini neşeli 'Yeni Yıl Konseri'nde buluşturdu.

Sevilen opera ve operetlerden ünlü aryaların seslendirildiği konser, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Biletleri kısa sürede tükenen konserde orkestrayı şef Tolga Taviş, Antalya DOB korosunu şef Mahir Seyrek yönetti. Soprano Aslı Ayan, Sevinç Bilgin, Semiha Derya Boran, Serap Demirhan Işık, Sema Çavuşoğlu Suna ve Işılay Meriç Karataş, mezzo soprano Tuğçe Oğuzülgen, Medine Tuganova ve Bilge Yılmaz, tenor Koray Damcıoğlu, Atay Ergezen ve Göksay Yaran, bariton Onur Alpaslan ve Toygarhan Atuner ile bas Engin Suna solist olarak sahne aldı.

Konserde göz kamaştıran kostümleriyle sahneye çıkan Antalya DOB bale sanatçıları, koreografi düzenlemeleri Armağan Davran, Kürşat Kılıç ve Özlem Tekinay tarafından yapılan muhteşem danslarıyla solistlere eşlik etti. Işık ve görsel efektlerle de renklendirilen sahnede opera sanatçıları dünyaca ünlü besteciler Glınka, Offenbach, Strauss, Branhms, Kherennıkov, Bernnstein, Anderson, Verdi'nin eserlerini orkestra eşliğinde seslendirdi.

Salonu dolduran sanatseverler keyifli dakikalar yaşadı. L. Anderson'un canlandırmalı 'Daktilo Konçertosu', T. Kherennıkov'un 'Sarhoşların Şarkısı' adlı eserleri de izleyenleri güldürüp kahkaha attırdı. Konser sonunda orkestra ve sanatçılar, dakikalarca ayakta alkışlandı. Orkestra şefi Tolga Taviş izleyenlerin yeni yılını kutladı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı