Gündem Operasyon kazası: 1 şehit 4 yaralı

Operasyon kazası: 1 şehit 4 yaralı

Paylaş
Operasyon kazası: 1 şehit 4 yaralı

PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında top mermisi kazayla patladı: 1 şehit, 4 yaralı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi ile Muş arasında yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in kurtarılması için sürdürülen operasyonlar sırasında top mermisinin patlaması üzerine yaşanan kazada Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru 40 yaşındaki Akın Bayram şehit oldu; 3'ü asker, 1'i korucu olmak üzere 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Operasyonlarda 4 terörist öldürüldü.

PKK'lı teröristler, 13 Mayıs günü Diyarbakır'ın Kulp ile Muş karayolunun Şenyayla Bölgesi'nde yol keserek Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırmıştı. Çelik'in kaçırılması üzerine ardından güvenlik güçleri teröristlerin kaçabileceği Diyarbakır-Muş- Bingöl üçgeninde hava destekli kapsamlı operasyon başlattı. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve Çelik'in kurtarılması için jandarma ve polis harekat timleri ile bölgeyi iyi bilen köy korucularının sürdürdüğü operasyonlar Seri Sıpi, Şenyayla ve Kozme Dağı'nda yoğunlaştırıldı.

Jandarma ile polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyonda bugün Şenyayla, Darbi Mezrası Mevkii'nde bir grup terörist tespit edildi. Teröristlerin bulunduğu alanlara obüs topuyla atış gerçekleştirildi. Atış sırasında bir mermi toptan fırlamayarak içinde patladı. Patlamada özel harekatçı polis memuru Akın Bayram ile 3 topçu er ile 1 geçici köy korucusu olmak üzere 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır Asker Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis memuru Akın Bayram, sevk edildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Durumu ağır olan bir er ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgede topçu atışının ardından PKK'lıların bulunduğu değerlendirilen alanlar Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alınıp bombalandı. Helikopterlerin ateşinde 4 PKK'lının öldüğü bildirildi. Operasyonların sürdüğü ve PKK'lıların cesetlerinin de operasyon alanında kaldığı belirtildi. Bölgede yer yer çatışmaların yaşandığı bildirildi.

VALİ TOPRAK: KAZA YAŞANDI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehit Akın Bayram'ın şehit düşmesi üzerine bulunduğu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Toprak, şunları söyledi:

"Bugün öğle saatlerinde Ak Parti Kulp İlçe başkanının kaçırılmasının ardından Kulp ilçemizde ilçe başkanımızın kaçırılmasına yönelik olarak oradaki terörist varlığını sona erdirmek üzere başlatılan bir operasyon vardı. Orada güvenlik güçlerimiz arama ve taramalarına devam ediyor. Zaman zaman orada faaliyetler oluyor. Oradaki faaliyetler kapsamında bugün öğlen sıralarında bir kaza sonucu, bir silahın yan etkisiyle 3'ü topçu er 1' polis özel harekat polis memuru ve bir de geçici köy korucu olmak üzere 5 güvenlik görevlimiz yaralandı.

Bunlar öncelikle Asker Hastanesi'ne getirildi. Ama polis özel harekat memurumuz Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi, ama maalesef şehit oldu, kaybettik. Milletimizin başı sağ olsun. Bir topçu erimizde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunuyor. Onu da ameliyata alıyorlar, ameliyat sonrası durumu netleşmiş olacak. Onun dışındaki 2 topçu er ile geçici köy korucusu görevlimizin hayati tehlikeleri bulunmuyor. Asker Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor. Oradaki bu silahın kullanımı sırasında teknik olarak çevreye yaydığı bir basınç var. Oradaki basıncın etkisiyle oluşan etraftaki taşları harekete geçirmek suretiyle bir etki. Onlar mevzileri var ama o konuda arkadaşlar inceleme yapıyor. Kazaya neden olan bu araç 155'lik bir top atış aracı"

Şehit polis memuru Akın Bayram'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Ordu'nun Ulubey İlçesi'ne gönderilecek.

Ferit ASLAN-Canan ALTINTAŞ/ DİYARBAKIR, (DHA)