Türkiye (Son Dakika) Ördeğe tecavüz!

Ördeğe tecavüz!

Paylaş
Ördeğe tecavüz!

Bursa'da 'Bu kadar da olmaz' dedirten bir olay yaşandı. Bir kişi, ördeğe tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı

BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, Salih Akdemir ve eşi Döndü Akdemir, gece eve alkollü gelen damatları 50 yaşındaki A.Ç.’nin terasta ördeklerine tecavüz ettiğini iddia etti. Yaşlı çiftin karakola getirdiği ördek, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne gönderilirken, A.Ç. gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan A.Ç., pazartesi günü Hayvan Hastanesi’nden gelecek raporla birlikte adliyeye sevk edilecek.

Haberin Devamı

Olay, merkez Osmangazi İlçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde meydana geldi. 77 yaşındaki Salih Akdemir ve eşi Döndü Akdemir’in damadı olan 4 çocuk babası A.Ç., geçen salı gecesi eve aşırı alkollü olarak geldi. Yaşlı çift, kızı ve torunlarını rahatsız etmemesi için, damatlarına, ördek kümesinin de bulunduğu terasta yatak hazırladı. Dün sabah ördeklere yem vermek için terasa çıkan Salih Akdemir, kümesteki üç ördekten birinin arkasının kanlar içinde olduğunu ve yürüyemediğini gördü. Eşiyle birlikte baktıkları yatakta da kan izleri olduğunu ve damatlarının kanlı atletini gören yaşlı çift, ördeği de yanlarına alarak Emek Polis Merkezi’ne giderek, damatlarının hayvana tecavüz ettiğini iddia etti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7819","7819","201209","7819-1.jpg");

A.Ç.’nin sabah erkenden ayrıldığı eve gelen polis, terasta inceleme yaparak yataktan kan örneği aldı. Ördek de Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne gönderildi. Burada yapılan ilk incelemede ördekte tecavüz bulgularına rastlandı.

250 LİRA CEZASI VAR

Karakolda ifade veren yaşlı çift, daha sonra şikayetlerini geri alınca damat A.Ç. serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten polis, Hayvan Hastanesi’nde ameliyata alındığı öğrenilen ördekle ilgili raporla birlikte dosyayı savcılığa gönderecek. Bu arada inşaat işçisi olduğu öğrenilen A.Ç., iddiaları reddedip, iftiraya uğradığını öne sürdü.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14’üncü maddesi hayvanlarla cinsel ilişkiyi suç kabul ediyor ve şikayetçi aranmaksızın cezai işlem uygulanmasına hükmediyor. Uygulanacak ceza ise sadece 250 lira idari para cezası. Geçen salı günü TBMM’ye sunulan yeni tasarı ile bu suçun Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması isteniyor. Tasarı yasalaşırsa hayvanlara tecavüz edenler ile işkence yaparak ölümüne sebebiyet verenlere, hürriyeti bağlayıcı ceza öngörülürken, idari para cezaları da güncelleniyor.

DHA