Ordu Ordu Büyükşehir Belediyesi, SMA test ücretlerini karşılayacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi, SMA test ücretlerini karşılayacak

Paylaş
Ordu Büyükşehir Belediyesi, SMA test ücretlerini karşılayacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi, SMA test ücretlerini karşılayacak

Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA) – ORDU Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Türkiye’nin gündemine gelen Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığıyla ilgili, hastalığın tespiti için yapılan Genetik Tarama Testi’nin ücretsiz olarak karşılama kararı aldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yeni evlenecek çiftler için Spinal Musküler Atrofi (SMA) test ücretlerini karşılama kararı aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclisi’nde gündem maddesi olarak görüşülen uygulama oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar ile yeni evlenecek çiftler kendi istekleri doğrultusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına müracaat ederek test işlemleri için başvuruda bulunabilecek. Böylelikle SMA Genetik Tarama Testi ile hastalığın önceden tespit edilmesi ve önlem alınması sağlanacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, alınan kararla ilgili yaptığı açıklamada, hayırlı bir işi üstlendiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan çalışmanın hastalığın önlenmesi için büyük önem taşıdığını belirten Güler, sağlıklı nesiller için testlerin büyük önem taşıdığını ifade etti. Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak çok çağdaş ve hayırlı bir iş yapıyoruz. İleride bilimsel olarak engellenebilecek bir hastalığın test ücretlerini üstümüze alıyoruz. Meclisimizde böyle bir karar aldığımız için meclis üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı