Ordu Ordu’da iş kapısı olacak kurslar için 14 işletmeyle protokol

Ordu’da iş kapısı olacak kurslar için 14 işletmeyle protokol

Paylaş
Ordu’da iş kapısı olacak kurslar için 14 işletmeyle protokol

Ordu’da iş kapısı olacak kurslar için 14 işletmeyle protokol

Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA) – ORDU Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından açılacak olan 3 kurs için 14 işletmeyle protokol imzalandı. Protokol kapsamında verilecek kurslarla il genlinde 590 kişiye iş kapısı açılacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü’nün İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kursu, Mesleki Eğitim İşbirliği Kursu kapsamında istihdam edilmek üzere Ordu Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Ordu’da faaliyet gösteren 14 işletme arasında protokol imzalandı. 14 işletmede istihdam edilecek olan toplam 590 kişi için düzenlenen protokol imza programına Vali Tuncay Sonel, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak ve 14 işletmenin yöneticileri katıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen istihdam protokolü kapsamında çoğunluğu tekstil sektöründe olmak üzere 30 Haziran’a kadar iki hafta içinde toplam 590 kişiye işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kursu, mesleki eğitim işbirliği kursu verilecek.

‘BİZİM İÇİN BİR KİŞİ BİR KİŞİDİR’

Ordu Valisi Tuncay Sonel, imzalanan protokolle ilgili yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde bir kişinin dahi istihdam edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bizim için bir kişi bir kişidir. Bugün 590 yöre insanımıza istihdam sağlamış olacağız. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için üreten, istihdam sağlayan ve katma değer yaratan iş insanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kapımız, sizlere daima açık. Ordu için istişare edelim. Her daim sizlerin yanındayız. Bu şehrin ve ülkemizin kalkınması için üzerimize düşen ne varsa sizler için yapmaya hazırız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı