Fatsa Ordu'da, Karadeniz’in en büyük pazar yeri açılıyor

Ordu'da, Karadeniz’in en büyük pazar yeri açılıyor

Paylaş
Ordu'da, Karadeniz’in en büyük pazar yeri açılıyor

Ordu'da, Karadeniz’in en büyük pazar yeri açılıyor

Mustafa KIRLAK/FATSA, (Ordu), (DHA) – ORDU’nun Fatsa ilçesinde yapımında sona gelinen Karadeniz’in en büyük Kapalı Pazar Yeri, açılış için gün sayıyor. Pazar yerindeki çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Fatsa’ya kazandırılan bu pazar yeri sadece ilimizde değil, bölgede de en büyük pazar yeri olacak” dedi

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesi Sakarya Caddesi Elekçi Deresi yanındaki yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Kapalı Pazar Yeri’nde son rötuşlar atılıyor. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük pazar yeri olan Fatsa Kapalı Pazar Yeri son düzenlemelerin ardından vatandaşların hizmetine açılacak. İlçenin önemli bir ihtiyacını giderecek olan pazar yeri içerisinde 246 adet satış birimi yer alacak. 750 metrekarelik alanda peyzaj imalatları yapılarak içerisinde yürüyüş yolları, kamelya, oturma bankları, çöp kovaları ve 20 araçlık otopark bulunacak. Projenin tamamlanması ile Fatsa ilçesi hem modern bir pazar yerine sahip olacak hem de yeni bir yaşam alanına kavuşacak.

9 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmalarında sona gelinen pazar yerinde Genel Sekreter Coşkun Alp ile birlikte incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Güler, 9 milyon TL’ye mal olan projenin, Karadeniz’in en büyük pazar yeri olacağını söyledi. Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Fatsa ilçemize Karadeniz’in en büyük kapalı pazar yerini oluşturuyoruz. Yürütülen çalışmalarda artık son aşamaya geldik. Çok güzel bir eser ortaya çıkmış oldu. 9 milyon TL harcadığımız bu kapalı pazar yerini kısa süre içinde açarak milletimizin hizmetine sunacağız. Bu kapalı pazar yeri hem Fatsa ilçemizin hem de ilimizin ekonomisine önemli katkılar sunacak. Ayrıca, pazar yerinin üst kısmına yerleştireceğimiz güneş panelleri ile buranın elektrik ihtiyacı karşılanacak. Bunun için Büyükşehir Belediyemizin iştiraki OREN şirketimiz çalışma yürütüyor. Diğer yandan da Yağmur Suyu Hasat Sistemini buraya monte ederek yağmur sularının boşa akmasını önleyerek değerlendirmiş olacağız. Kısa süre içinde açacağımız bu eserin başta ilimiz olmak üzere Fatsa ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı