Gündem Ordu'nun yeni belediye başkanı belli oldu (Engin Tekintaş kimdir?)

Ordu'nun yeni belediye başkanı belli oldu (Engin Tekintaş kimdir?)

Paylaş
Ordu'nun yeni belediye başkanı belli oldu (Engin Tekintaş kimdir?)

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın görevinden istifa etmesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından yürütüleceği bildirildi

Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın bugün itibariyle görevinden istifa ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"5393 sayılı Belediye Kanununun 45. maddesinin 6. fıkrasında yer alan ’Belediye başkanı veya başkan vekili seçilinceye kadar belediye başkanlığı görevi, meclis birinci başkan vekili, bulunmaması durumunda ikinci başkan vekili, onun da bulunmaması durumunda vali tarafından görevlendirilecek bir kamu görevlisi tarafından yürütülür’ hükmü uyarınca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilinceye kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi, Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş tarafından yürütülecektir."

ENGİN TEKİNTAŞ KİMDİR?

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş 12 Ocak 1960 yılında Ordu merkeze bağlı Akkese köyünde doğdu. 2016 yılı itibarıyla Engin Tekintaş 56 yaşındadır. Evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce, Arapça ve Farsça bilgisi vardır. İlkokul ve ortaokul hayatını köy okulunda tamamladıktan sonra lise eğitimini Ordu İmam Hatip Lisesinde bitirdi.1979 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini kazandı ve lisans eğitimini başarıyla tamamladı.

Haberin Devamı

Vatan borcu olan askerlik görevini Erzurum’a bağlı Oltu ilçesinde yedek subay olarak yaptı. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 4 yıl özel sektörde 2 yılı yönetici olacak şekilde çalıştı. Ardından kendi ticari işletmesini kurdu. 26 yılı aşkın süredir Ordu Merkezde kendi işletmesini yürütmektedir.

Siyasi hayatı 1991 yılında Refah Partisi ile başladı. Refah partisinde il başkan yardımcısı olarak yer alan Engin Tekintaş 1994 yılında merkez ilçe başkanı oldu ve 1995 yılına kadar görevini sürdürdü. 1995 – 1997 yılları arasında Refah Partisi il başkanlığı görevini üstlendi.

1999 yılında Fazilet Partisine geçiş yaptı ve Belediye başkan adayı oldu. 2001 yılında AK Parti Ordu İl Teşkilatının kurucuları arasında yer aldı. 2003 yılında Ak Parti il başkanlığı görevine geldi. 2009 yılında mahalli idareler seçiminde il genel meclis başkanı oldu.

2011 yılında yenilenen meclis seçimi ile tekrar başkan seçildi. Ordu Altınordu ilçesinde Ak parti kadrosunda belediye başkan adayı olarak yer aldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Altınordu Belediye başkanı seçilerek görevine başladı.

Haberin Devamı