Yaşam Organ bağışı için buzullarda koştu

Organ bağışı için buzullarda koştu

Paylaş
Organ bağışı için buzullarda koştu

Türkiye'nin ilk çöl maratoncusu Prof. Dr. Taner Damcı, organ bağışına dikkati çekmek ve her yıl daha fazla çocuğun organ nakliyle hayata dönmesini sağlamak amacıyla Antartika'da buzların üzerinde koştu

Türkiye’nin ilk çöl maratoncusu Prof. Dr. Taner Damcı, organ bağışına dikkati çekmek ve her yıl daha fazla çocuğun organ nakliyle hayata dönmesini sağlamak amacıyla Antartika’da buzların üzerinde koştu.

Haberin Devamı

Memorial Şişli Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanenin Endokrinoloji Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Taner Damcı, "Gezegeni Yarıştırmak" örgütünün 10 yıldır yürüttüğü "4 Çöl" projesi kapsamında 26 Kasım’da Antartika’da gerçekleştirilen maratonda Türkiye’yi temsil etti.

Dünyanın birçok ülkesinden 51 katılımcıyla gerçekleştirilen yarışta Prof. Dr. Damcı, organ bağışına dikkati çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için koştu. Yedi gün süren yarışta, 250 kilometre mesafe kat edildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Damcı, "4 Çöl" projesi için uzun süre sıkı hazırlık dönemi geçirdiğini belirtti.

Koşuya davet üzerine katıldığını ifade eden Damcı, yarışın çok zor koşullarda gerçekleştiğini, bu nedenle bu zor koşullara kolay adapte olabilecek insanların davet edildiğini aktardı. Buzul maratonunu sağlıklı bir şekilde tamamlamak için her sabah antrenman yaptığını anlatan Damcı, öğle saatlerine kadar spor salonunda, açık havada veya arazide koştuğunu, fırsat buldukça dağlara tırmandığını belirtti. Çöl koşullarında güneşte 60 dereceyi gösteren hava sıcaklıklarında koştuğunu, Türkiye’yi çöl maratonuyla tanıştırdığını ve "ilk çöl maratoncusu" unvanını aldığını ifade eden Damcı, şunları kaydetti:

"Antarktika’da ise -20 dereceleri gördüm. Bu da farklı bir deneyimdi benim için. Dünyanın her yerinde bu tür maratonlarda insanlar hep hayır işi için koşuyor. Benim de bir amacım vardı. Organ bağışına dikkati çekmek istiyorum. Bu benim için gösterdiğim performanstan bağımsız ve çok onur verici. Birkaç kişinin aklında kalıcı olsa, birkaç kişi bile organlarını bağışlasa ülkemiz için bir adım olacaktır diye düşünüyorum."

AA

Haberin Devamı