Beden Sağlığı Organları 7 kişiye hayat verdi

Organları 7 kişiye hayat verdi

Paylaş
Organları 7 kişiye hayat verdi

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden İzzet Durgut'un organları, yıllardır nakil olmayı bekleyen 7 kişiye ikinci bir hayat verecek

Mersin’deki evinde beyin kanaması geçiren 44 yaşındaki İzzet Durgun adlı kişinin organları 7 farklı kişiye ikinci bir hayat şansı verecek. 6 gün önce Mersin Devlet Hastanesine kaldırılan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Durgut’un beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine ailesi örnek bir davranış sergileyerek organ bağışında bulundu.

Haberin Devamı

Durgut’un organları gelen özel ekip tarafından özenle çıkarılarak yıllardır nakil olmayı bekleyen hastaların yattığı hastanelere götürüldü. Durgut’un kalbi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, akciğeri İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, böbrekleri Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne, kornealar da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hastalara hava ve karayoluyla gönderildi.

'HERKES ORGAN BAĞIŞINDA BULUNSUN'

İzzet Durgut'un ablası İlknur Yıldırım, kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek “Ben bütün herkese organ bağışı yapma çağrısında bulunuyorum. Ben de bütün organlarımı sağlığımda bağışladım. Bence çok güzel bir şey çünkü o insanlar umutla bekliyorlar" dedi.

Haberin Devamı

AA