Gündem Organlarıyla 4 kişi hayat bulacak

Organlarıyla 4 kişi hayat bulacak

Paylaş
Organlarıyla 4 kişi hayat bulacak

Çanakkale'nin Çan ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Ümit Gür'ün (29) organları, 4 kişiye hayat verecek.

Alınan bilgiye göre, bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışan Gür, önceki akşam geçirdiği motosiklet kazası sonucu ağır yaralı olarak Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Gür’ün beyin ölümü gerçekleşince hastanenin Organ Nakil Koordinatörlüğü yetkilileri, durumu annesi Emel Kocausta ve eşi Sevgül Gür’e bildirdi. Yapılan görüşmenin ardından ailesi, Gür’ün organlarını bağışlama kararı aldı.

Haberin Devamı

Hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, ailenin kararının ardından organ nakil koordinasyon merkezleriyle irtibata geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmalar sonunda nakil için uygun olan hastalar tespit edildi. Başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Hastamızın organlarından kalbi Ankara Başkent Hastanesi’ne, karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi’ne ve böbrekleri de Bursa Uludağ Üniversitesi’ne gönderildi. Böylece hastamız 4 kişiyi sağlığına kavuşturacak. Hastamızın ailesine aldıkları bağışlama kararı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Başları sağ olsun. Buradan herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyoruz."

Hemşire Emine Gönül Pınarcıoğlu da ailenin aldığı kararın diğer ailelere de örnek olması gerektiğine işaret ederek, "Ailenin acısı büyük. Zor ve acılı bir zamanda, böyle bir karar almak kolay değil. Bunun farkındayız ve kendilerini bu örnek davranış dolayısıyla kutluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Evli ve 5 yaşında bir çocuk babası olan Gür’ün organları, Bursa, Ankara ve Malatya’dan gelen ekiplere teslim edildi.