Orhangazi Orhangazi Belediye Başkanı Aydın'dan Dünya Engelliler Günü mesajı

Orhangazi Belediye Başkanı Aydın'dan Dünya Engelliler Günü mesajı

Paylaş
Orhangazi Belediye Başkanı Aydın'dan Dünya Engelliler Günü mesajı

Orhangazi Belediye Başkanı Aydın'dan Dünya Engelliler Günü mesajı

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA) - BURSA'nın Orhangazi ilçesinde Belediye Başkanı Bekir Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, yayınladığı mesajda “Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği birçok şey var. Bizde bu konuda Orhangazi Belediyesi olarak şehrimizde farkındalık ve erişebilirlik çalışmalarına hız verdik. Engelli olmak bir tercih meselesi değil. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak ve onların hayatlarını kolaylaştıracak projelerle onları mutlu etmek bizim için bir insanlık vazifesidir. Hepimize düşen en önemli görev, engelli kardeşlerimizin günlük hayatta daha fazla var olmalarını sağlamak ve engelli bireylerimizi topluma faydalı birer fert olarak hayata kazandırmaktır" dedi.

"ONLARSIZ BİR YAŞAMI ASLA KABUL EDEMEYİZ"

Başkan Aydın, açıklamasının devamında "Aslında bugün bir kutlama değil, farkındalık günüdür ve engellilerimiz aklımıza sadece 3 Aralık’ta gelmiyor. Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Onların hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için her tür desteği vermekte, projeler hazırlamaktayız. Engelli vatandaşlarımız gerekli koşullar sağlandığında eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmaktadır. Onlarsız bir yaşamı asla kabul edemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalığımızın artacağı, sevgiyle kucaklaşacağımız nice günlerimizin olması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı