Orhangazi Orhangazi Halk Eğitim'den büyük sergi

Orhangazi Halk Eğitim'den büyük sergi

Paylaş
Orhangazi Halk Eğitim'den büyük sergi

Orhangazi Halk Eğitim'den büyük sergi

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA)-ORHANGAZİ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2018-2019 eğitim-öğretim sezonunu yılsonu sergi ve belge töreni ile tamamladı. Törende kursiyerlere bitirme belgeleri verilirken, kursiyerlerin eserlerinden oluşan büyük sergi ise büyük beğeni topladı.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde faaliyet göstermekte olan Orhangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2018-2019 eğitim-öğretim sezonunu gerçekleştirdikleri sergi organizasyonuyla noktaladı. Kursiyerlerin eserlerinden oluşan büyük sergiye; Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Bekir Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Coşkun, diğer protokol üyeleri ile birlikte kursiyerler ve davetliler katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün bahçesinde gerçekleşen belge töreninin açılış konuşmasını HEM Müdürü Bilal Kuzu yaptı. Kuzu, Halk Eğitim Merkezi’nin bu yıl 3 idareci, 4 öğretmen ve 65 usta öğretici ile hizmet verdiğini belirterek, "Geçtiğimiz eylül ayından bu yana 372 ayrı kurs açılmış ve bu kurslarda 5 bin 185 kursiyere eğitim verilmiştir." dedi. Bilal Kuzu, tüm kurslar ve yaz dönemi diğer kurslarla birlikte tüm ilçe halkına ulaştıklarını belirterek, "Özellikle çini kurslarının kapsamını genişletmek istiyoruz. Bu bağlamda çini kurslarında farklı yerlerde fırınlama yapmak yerine alımını planladığımız çini fırını ile bu işi de kendi bünyemizde yapmak istiyoruz." dedi. Daha sonra sırası ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz'ın konuşmalarının ardından Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim alan karateciler de bir gösteri gerçekleştirdi.

Sergi sonunda çeşitli branşlardaki kurslarda eğitim alan kursiyerlere bitirme belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program yıl sonu sergi açılışı ile sona erdi. Protokol üyeleri çini, resim, el sanatları, ev mefruşatı gibi kurslarda hazırlanan ürünleri gezerek kurs hocalarından bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı