Orhangazi Orhangazi'de Kıbrıs Gazilerine madalya ve beratları törenle verildi

Orhangazi'de Kıbrıs Gazilerine madalya ve beratları törenle verildi

Paylaş
Orhangazi'de Kıbrıs Gazilerine madalya ve beratları törenle verildi

Orhangazi'de Kıbrıs Gazilerine madalya ve beratları törenle verildi

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA) - BURSA'nın Orhangazi ilçesinde yaşayan Kıbrıs gazilerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen millî mücadele madalyası ve beratları törenle tevcîh edildi. Orhangazi’deki 8 Kıbrıs Gazisi için Kaymakamlık Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Törende gazilere madalyaları takdim edildi.

1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan Orhangazili 8 Kıbrıs gazisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından hazırlanan 'millî mücadele madalyası ve beratı' törenle verildi. Madalya ve Berat Tevcih töreni Orhangazi Kaymakamlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkan yardımcısı İlhan Kılıç, Garnizon Komutanı Per.Atğm.Murat Becerek, Jandarma Komutanı Jand.Bnb.Ali Kanber, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar, bürokratlar, STK temsilcileri ve Kıbrıs Gazileri katıldı.

Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Türklerin tarih boyunca gerçekleştirdiği fetihlerde yayılmacılık yapmadığını, fethettikleri yerleri sömürmediklerini, oraların büyümesine ve gelişmesine katkı vererek huzur ve barış ortamını sağladıklarını söyledi. Kıbrıs’ta da insanların barış içinde yaşarken bir takım odaklar sebebiyle iş karışıklıklar yaşandığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ta barışı yeniden tesis ettiğini dile getiren Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, hayatını kaybetmiş Gazilere rahmet, yaşayanlara ise sağlıklı ömür diledi.

Konuşmaların ardından gazilere madalya ve berat belgeleri takdim edildi. Kıbrıs’ta görev yapmış olan gaziler Ahmet Cam, Nevzat Canbaz, Hakkı Kurtkaya, Feridun Özok, Zemeydin Sevinç, Alaattin Yaşar ve merhum Cumhur Tozan’ın eşi Veliye Tozan’a madalya ve beratları takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı