Orhangazi Orhangazi'deki Islah OSB beklemede

Orhangazi'deki Islah OSB beklemede

Paylaş
Orhangazi'deki Islah OSB beklemede

Orhangazi'deki Islah OSB beklemede

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA) -SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı'nın bu yılın başında çıkardığı yeni düzenleme ile hayata geçirilmesi planlanan Islah OSB çalışmalarında Bursa'nın Orhangazi ilçesinde hazırlanan dosya, sanayi bölgelerinin bulunduğu alan ile ilgili daha önce iptal edilen planlar ve daha önce bazı hususlarda açılmış davalar nedeniyle bakanlık tarafından kabul görmedi. Bu durumda Islah OSB çalışmaları da askıya alınmış oldu.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 2019 yılının başında çıkarılan bir yasal düzenleme ile başlatılan Islah OSB çalışmaları Orhangazi’de askıya alındı. Orhangazi’deki sanayi kuruluşlarının talebi ile Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve Orhangazi’deki mevcut sanayi kuruluşlarının bulunduğu alanı kapsaması planlanan Islah OSB konusunda tüm başvurular ve dosya hazırlanarak bakanlığa sunulmuştu.

Islah OSB için talepte bulunan sanayi kuruluşlarının başvuruları ile, Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında sanayi bölgesi içinde yer alan sanayi kuruluşlarının da içinde bulunduğu müracaatlar Bursa Valiliğinde oluşturulan Komisyona gönderilmiş, komisyon onayından sonra da dosya bakanlığa gönderilmişti. Islah OSB dosyası Bakanlık tarafından kabul görmedi. Dosyanın kabul edilmemesinin sebebi ise ilçedeki sanayi bölgelerini için alan bölge ile ilgili daha önce iptal edilen 5 binlik planlar ve 1/100.000’lik planlar. Bununla birlikte daha önce bölgede yapılması planlanan kağıt fabrikası ile ilgili çıkan mahkeme kararı Islah OSB dosyasının kabul edilmemesine neden oldu ve böylelikle süreç dondurulmuş oldu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı