Orhangazi Orhangazi'deki tarihi evler turizme kazandırılmayı bekliyor

Orhangazi'deki tarihi evler turizme kazandırılmayı bekliyor

Paylaş
Orhangazi'deki tarihi evler turizme kazandırılmayı bekliyor

Orhangazi'deki tarihi evler turizme kazandırılmayı bekliyor

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA)-TURİZM planlamalarının konuşulduğu Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde özellikle dış mahallelerde yer alan tarihi evler restorasyon bekliyor. Sölöz, Gürle, Gemiç başta olmak üzere özellikle İznik Gölü’nün güney yakasındaki eski köylerde yer alan birbirinden güzel ve eski tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılması bekleniyor.

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde turizm yatırımları ve planlamaları yapılırken, ilçenin bir çok bölgesinde yer alan tarihi evler restorasyon bekliyor. Şehir merkezi dahil, ilçeye bağlı Sölöz, Heceler, Paşapınar, Gürle, Yeni Gürle, Gemiç ve Karsak’ta yer alan bazıları 200 yıllık olan tarihi evler restorasyon bekliyor. Orhangazi Belediyesi, Kaymakamlık ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uzun süredir yürütülen turizm planlamaları çerçevesinde turizm değerleri arasına giren tarihi evler atıl ya da bakımsız bir şekilde bekliyor. TURSAB Marmara temsilcilerinin de geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek büyük ilgi gösterdiği tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılması isteniyor.

‘BÜYÜKŞEHİR GÜNDEMİNE ALSIN’

Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar ise Büyükşehir Belediyesi’nin Orhangazi şehir merkezindeki tarihi hamam ile Gemiç Mahallesindeki 150 yıllık tarihi taş mektep dışında restorasyon çalışması yapmadığını belirterek, asıl değerler diğer köylerdeki tarihi evler. Bunların restorasyonu için Büyükşehir Belediyesi’nin ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun devreye girmesini bekliyoruz diye yorum yapıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı